ZETApress

hírportál

AjándékTerminál

A budapesti Design Terminálban péntek este megrendezett Jótékonysági design aukción 50 magyar tervező munkája került kalapács alá. A Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter fővédnökségével lezajlott árverésen valamennyi tárgy kikiáltási ára 3000 forint volt.

Az idén harmadik éve Winkler Nóra vezetésével lezajlott aukción csaknem nyolcszázezer forint gyűlt össze, mellyel a szervező Design Terminál a designerekkel közösen, az Ökumenikus Segélyszervezet adventi pénzadomány gyűjtésének céljait, a szeretet.éhség kampányt támogatta. Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója elmondta, büszke arra, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnerei lehetnek. Az intézmény célja, hogy a későbbiekben minden zászlóshajó projektnek legyen egy karitatív lába. Szeretnék, ha az Ökumenikus Segélyszervezet egy olyan befogadó félre találna a Design Terminál részéről, amely kampányaikat segíti, és akár megsokszorozhatja a gyűjtőmunkájuknak a hatékonyságát.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet igazgatója kiemelte, hogy az adakozás újszerű formája Magyarországon a design aukció, de nagyon jó irány az, amit a Design Terminál ezzel megcélzott. A mai polgári gondolkodásnak szerves része kell, hogy legyen a szolidaritás és úgy kell élnünk, hogy ez beleivódjon a lelkünkbe és magától értetődő legyen, hogy ha kicsit is tehetünk másokért, akkor élnünk kell ezzel a lehetőséggel.

Szóljon hozzá!