ZETApress

hírportál

Titkok örvénye

Ttitkok örvényeAz Alexandra Kiadó gondozásában a napokban jelent meg Diane Chamberlainnek, a New York Times bestsellerszerzőjének új kötete, a Titkok örvénye című regény. ? Megindító regény anyákról és lányaikról, titkokról, barátságról, szeretetről és veszteségről… Megríkat majd, de reményt is ad ? írja róla Tatiana de Rosnay.

Kedves Anna! Nehéz papírra vetni mindazt, amit el kell mondanom, de tisztában vagyok vele, hogy végigolvasni sokkal nehezebb, és nagyon sajnálom… Ez a félbeszakadt levél az egyetlen nyom, amelyből Tara és Emerson kiindulhat legjobb barátnőjük, Noelle öngyilkosságának okait kutatva. Minden, amit tudtak róla ? szülésznői hivatása, bátor kiállása az igaz ügyek mellett, családja és barátai iránt érzett szeretete ?, olyan ember benyomását keltette, aki ragaszkodik az élethez. Miért választotta mégis a halált?

Túl sok mindenről nem tudtak. A levél és egy szívszaggató titok felfedésével a két nő lassan rájön, hogy valójában mégsem ismerték jól Noelle-t, s miközben egyre inkább kirajzolódik előttük bonyolult személyisége, szerelemmel, árulással, részvéttel és csalással is szembesülniük kell. A Titkok örvénye izgalmas regény, amely mindannyiunk számára felteszi a kérdést: mi az, amit már nem lehet megbocsátani?

Diane Chamberlain

Felnőttkönyvek szerzője, fordulatos történetei az emberi kapcsolatokról ? férfi, nő szülők és gyerekek, testvérek, barátok viszonyairól ? szólnak. Családi drámák, kötődések, kétségek, érzelmek, romantika… Az amerikai írónő szakképzett analitikus, sokáig fiatalok között végzett szociális munkát, majd San Diegóban és Washingtonban kórházi pszichoterapeutaként dolgozott, később magánpraxist folytatott. 1982-ben kezdte el írni első regényét ? fiatalkori élményeiből ?, négy évig dolgozott rajta, és csak ’89-ben publikálták, de meghozta számára a szakmai elismerést és a népszerűséget. Azóta több mint húsz sikerkönyvet jegyzett. Azt mondja, semmi sem izgalmasabb, mint az, ahogy az emberek megküzdenek az életük próbatételeivel, egyedül vagy egymásba kapaszkodva.

Szóljon hozzá!