ZETApress

hírportál

Nagyszülőknek unokákról

Nagyszülők és unokákÁkombákom betűkkel írt, néhány sornyi szöveg lóg bekeretezve szobám falán: ÉDES NAGYIKÁMNAK VIRÁGOT CSOKORBA AZÉRT A SO JÓJÉ MIT ÉRTEM TET AZÓTA. A helyesírás hagy némi kívánnivalót maga után, de egy ötévestől ugyancsak szép teljesítmény.

Sokszor rápillantottam ennek a könyvnek az írása közben, mint ahogy eszembe jutott megannyi, mindkét unokámhoz fűződő ?, csak nekünk sokat mondó és sokat jelentő ? pillanat, összekacsintás, séta, játék, esti mese, beszélgetés: a mi, együtt kialakított, közösen megélt életdarabkáink ? olvashatjuk Veres Mária: Nagyszülők és unokák című könyvében.

Minden nagyszülőnek van ezernyi, erőt adó pillanata, amely unokájához köti. Beletartoznak ebbe a különleges, egyedi, de a hétköznapi élmények is, melyekből építgetik, formálják kapcsolatukat.Mire nagyszülők leszünk, túl vagyunk életünk apróbb-nagyobb változásainak sorozatán, amelyek formáltak, csiszoltak, gazdagítottak bennünket. Akik megtapasztalhatták, tudják, az egyik legszebb változás a nagyszülővé válás ? minden nehézségével és kihívásával együtt.

Életünknek erről a szakaszáról, az unokavárásra való ráhangolódásról, félelmeinkről és örömeinkről szeretnénk átfogó képet mutatni az olvasóknak. A nagyik és nagypapák ?megszületésétől? kezdve, az unokákkal együtt töltött mindennapokon és a családi szerepek újraértelmezésének nehézségein át, egészen az ?unokázás? gyakorlatáig ? a közös játékok és a közösen elkészíthető finomságokig ? sok-sok minden helyet kapott a Jaffa Kiadó most megjelent kötetében. Nem titkolt célunk, hogy személyes történetekkel és praktikus tanácsokkal segítsük leendő vagy gyakorló nagymama- és nagypapatársainkat.

Szóljon hozzá!