ZETApress

hírportál

Vidámparki visszaszámlálás

Közel 175 ? pontosan 172 ? nap múlva véget ér az idén 175 éves Budapesti Vidámság. Bár a Budapesti Vidámpark története lezárul, a vidámság örök darab, ebben a szellemben és persze a nosztalgia jegyében várja látogatóit egész évben a Városliget legendás látványossága ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, ahol Lantai József fényképezett.

A mai Vidámpark elődei közül a Vurstli 175 éve, az Angol Park pedig csaknem 100 éve létezik az idén épp 200 éves születésnapját ünneplő Városligetben. A létesítmény őseit végül 1950 tavaszán egyesítették és államosították, ezt követően kapta a Vidám Park nevet. Évfordulóból tehát nincs hiány, a sokszínű történelmet és a Parkról szóló érdekességeket egy most nyíló állandó kiállítás gyűjti csokorba, melyet szeptember végéig a Körhinta csarnokában tekinthet meg a nagyérdemű. Emellett a Park közel két évszázados múltját feldolgozó képes emlékkönyv is készült, amelyben a látogatók saját fotóinak, megsárgult belépőinek is méltó helye lehet.

Itt található Európa legrégebbi, Európa Nostra-díjas, lovas Körhintája (1906), a szintén műemlék Barlangvasút és Európa leghosszabb favázas hullámvasútja is, mely több mint 90 éve nyílt meg. A matuzsálemek és a megszokott hajmeresztő játékok mellett sok meglepetést tartogat az utolsó évad, köztük egy Vidámságvásárt is, ahol az egyedi csecsebecsék szerelmesei, a hasznos és környezetbarát holmik hívei, kicsik és nagyok, éhesek és szomjasak egyaránt találhatnak kedvükre való portékát. Most sem árt időben egyeztetni az osztályfőnökkel, hiszen iskolai csoportokat is szívesen lát a mókatár, és úgy tűnik ez lesz az utolsó alkalom, hogy együtt üljön Óriáskerékre az I. B osztály.

A májusi programsorozat Vurstli-fesztivállal és egy díszes májusfa felállításával indul. Ezt követően négy napon át egy percre sem áll le a mutatványosok és csepűrágók táncbemutatókkal, gyerekkoncertekkel és ízlelőbimbókat gyönyörködtető vásári falatokkal fűszerezett majálisa. Egy hamisítatlan vurstli elengedhetetlen kellékei a színesebbnél-színesebb játékok, melyeket a legnagyobb magyar utazó társulat, a Vándor Vurstli biztosítja.

Május 4-én, szombaton egy látványos tűz-show bemutatóval veszi kezdetét a széles körű népszerűségnek örvendő Vidámparki Éjszakák rendezvénysorozat is, mely változatlan áron teszi elérhetővé a fényárban úszó játékok élményét. A létesítmény idén is számos kedvezménnyel igyekszik majd mindenki számára elérhetővé tenni az önfeledt kikapcsolódás élményét.

Az utolsó évre való tekintettel a szezonbérletek árát a tavalyitól eltérően ötről három karszalag árára ? csupán 14 ezer-hétszáz forintra ? csökkentették. A Vidámpark fáradhatatlan fanatikusai tehát továbbra is megválthatják kedvezményes bérleteiket, mely korlátlan számú belépésre jogosít és egész szezonra szóló szórakozást nyújt. A belépők sorban állás nélkül, online is megvásárolhatók a jegymester.hu oldalon. A Vidámpark gyorsított beléptetést biztosít az elektronikus jeggyel érkezők számára, amennyiben a megfelelő jegytípust vásárolták meg. Az állandóan frissülő programhírekért érdemes időről-időre felkeresni a Park facebook oldalát és honlapját is, ahol az egész éves nyitva tartás mellett a csoportos-, családi- és diákkedvezmények is megtalálhatók. Ha még soha nem járt a Parkban, akkor azért, ha már volt alkalma ellátogatni, akkor pedig azért érdemes eljönni még egyszer ? utoljára!

Szóljon hozzá!