ZETApress

hírportál

Anna Párnafilozófiája

parnafilozofiaÖnmagunk felfedezésének nekiindulni ijesztő. Hiszen az út sérelmekkel, fájdalmakkal, gyengeséggel van kikövezve. Így nem árt, ha van segítőtársunk. Térképünk és vezetőnk. A Párnafilozófia erre szolgál. Utat mutat és tanácsokkal lát el ? olvashatjuk Sólyom Anna első könyve, a Párnafilozófia fedőlapján. Korábban verseket, kisebb esszéket írt.

A 256 oldalas könyv ? mely a napokban jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában ? kétségekkel és lelki sebekkel járó valós és belső utazásairól mesél nekünk. A tegnap esti bemutatón, az Alexandra Könyvesház Károly körúti Irodalmi Kávézójában a szerzőnő beszélgetőtársa Dr. Lévai Katalin szociológus, írónő volt.

Az 1981-es budapesti születésű Sólyom Anna Chilében tanult doktori ösztöndíjjal, dolgozott projektmenedzserként az Európai Választási Szakértők Egyesületénél, szereti a szakmai kihívásokat, az utazásokat és a szabadságot. Célja, hogy egyszer majd Európai uniós politikával és társadalmi ügyekkel foglalkozzon. Jelenleg Barcelonában él. Vallja, hogy az egyensúly az élet minden területén egyaránt fontos.

Több mint két éve vezet blogot a Mindennapi filozófia portálon, ahol elsősorban barátainak, ismerőseinek és a véletlenszerűen odatévedő látogatóknak ír őszintén, az őt foglalkoztató dolgokról: munkáról, útkeresésről, lelki életről, valamint az azokat kísérő testi tünetekről, melyeket a legtöbb ember tabuként kezel.

A párkapcsolat, a testi-lelki társ megtalálásának témája mellett tette le a voksát első könyvében, a Párnafilozófiában, amely szerinte igazi bátorságpróba volt. A címe egy angol szójátékból született, amivel az élet dolgaihoz való kutató, mégis könnyed hozzáállást szerette volna szemléltetni: Pillowsophia, a pillow (azaz párna) és a philosophia (vagyis filozófia) összevonásából.

Szóljon hozzá!