ZETApress

hírportál

HBO filmkarnevál a Felvonulási téren

Ma délután két órától az HBO szervezésében három napos filmkarnevál kezdődött a budapesti Felvonulási téren. A kétezer négyzetméteres területet befüvesítették az esemény tiszteletére. Fűre lépni szabad, mégis kíméljük meg a gyepet, mert az esemény végeztével az Állatkert növényevői fogják táplálékul kapni azt.

A kora délutáni sajtótájékoztatóra Carlos, a sötétbarna alpakka is megérkezett gondozója kötőfékén. A főpolgármester tenyeréből etette a szelíd négylábút, aki jóízűen ropogtatta kedvenc eledelét, a sárgarépát. Megelevenedtek az ismert figurák ? Superman, Dart Wader, és sokan mások ? a jelmezes közreműködők segítségével. Megtudtuk Kautzky Armand színművész moderátortól, hogy a bemutatásra kerülő filmek között ifjúsági-, mozi- és koncertfilmek lesznek.

Néhány cím álljon itt a kínálatból. Micimackó és a Zelefánt, az Ocean?s Twelve. Egyedülálló élménynek ígérkezik a Minden véget nehéz vagy a Rocky Horror Picture Show, melyet a Belvárosi Színház táncelőadása fog egy időre félbeszakítani. A közönség díjtalanul szemlélheti meg az előadásokat, s az HBO kamerái is végig be lesznek kapcsolva. Összeállítás készül a három nap történéseiről, melyet egy későbbi időpontban tűz műsorára a házi mozi csatorna.

A macitartók maci-szépségversenyre is jelentkezhetnek. Mindenki benevezheti kedvenc mackóját, feltéve, ha nem romlandó és nem élő négylábú a kedvenc. A jelölteket a Micimackó vezette zsűri fogja értékelni. A győztest vasárnap délután egy órakor ismerhetjük meg. Aznap látogat ki az Állatkertből is egy törpekecske család. Őket csak almával, vagy répával kínálhatjuk. Carlost is újra megsimogathatjuk akkor Marci görény társaságában. S ha már holnap kimegyünk a térre, az ország legnagyobb popcornos vödrében tízezer liternyi ? azaz tíz köbméternyi ? pattogatott kukoricában gyönyörködhetünk.

Szóljon hozzá!