ZETApress

hírportál

Megnyílt az EFOTT

Négy nap, tíz zenei helyszín, több mint 120 előadó, több száz nappali sport-és kulturális program: elkezdődött az EFOTT – tudatták sajtósaik. A június 04-ei belvárosi sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

Négy napon keresztül 10 zenei helyszínnel, több mint 120 előadóval, illetve több száz nappali sport- és kulturális programmal várja a fesztiválozókat a Velencei-tó partján. – A kormány célja, hogy vonzóvá tegye az egyetemeket. Ehhez versenyképességre, identitásőrzésre és közösségépítésre van szükség – hangsúlyozta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter délután Sukorón, az EFOTT fesztivált megnyitó sajtótájékoztatón. Fotóink Lantai József felvételei.

A fesztivál mától 13-én szombatig, 4 napon keresztül 10 zenei helyszínnel, több mint 120 előadóval és több száz nappali sport-és kulturális programmal várja látogatóit. – A fesztivál a közösségteremtés fontos helyszíne az egyetemisták számára. Célunk, hogy minden egyetemista forduljon meg legalább egyszer felsőoktatási tanulmányai során az EFOTT-on – fogalmazott Eszterhai Marcell, az EFOTT tulajdonosi jogait gyakorló HÖOK elnöke.

A közösségépítés jegyében az EFOTT kiemelt figyelmet fordít a nappali programokra. Újdonság idén a nappali jegy, amely kifejezetten a családok számára kínál kedvező jegyárat és rengeteg programot, köztük a szintén újdonságnak számító House Pikniket is. A fesztiválozókat a kánikulában több mint 1200 m2-nyi légkondicionált területtel várják, és négyszer akkorára bővítették a Velencei-tó partján található strandot is, mint tavaly.

A július 10-e és 14-e között a Velencei-tó partján megrendezett fesztivál szerdai napján többek között T. Danny, a VALMAR és a BSW indítja a bulit. Csütörtökön mások mellett a Wellhello, Beton.Hofi és Krúbi lép fel. Pénteken a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, valamint Majka veszi birtokba a nagyszínpadot, szombaton pedig többek között Azahriah, Dzsúdló és a Halott Pénz.

Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban pedig idén is számos felsőoktatási intézmény és programlehetőség várja az érdeklődőket. A felsőoktatási intézmények, a kiemelt oktatási és innovációs projektek, a civil szervezetek és a vállalati szektor szereplői közösen alkotják az EFOTT egyetemi kampuszát – mondta a megnyitón Lasztovicza Gábor fesztiváligazgató hozzátéve: a felsőoktatásban egyre hangsúlyosabbá válik a hosszútávú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés a vállalati szféra szereplőivel.

Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lett. Az egyetem kitelepülésének központi gondolata a digitalizáció, az innováció és a fenntarthatóság. Elsősorban műszaki vívmányokat mutatnak be a fesztiválon, digitalizáció és fenntarthatóság témakörben, de különféle kiterjesztett valóság-megoldásokkal, applikációkkal is találkozhatnak a látogatók – számolt be Rácz Ervin, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese.

Lucenko Viktória, az Auchan Magyarország vezérigazgatója elmondta: a 300 m2-es Auchan Placcon 400-féle termékkel várják a fesztiválozókat, kedvező fesztiválárakkal. Az EFOTT-ra érkező fiatalok ellátása mellett pedig egy kis szemléletformálásra is vállalkoznak, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemre és az élelmiszerpazarlás csökkentésére.

L. Simon László, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója az eseményen bejelentette: elkészült a sukorói tópart kormányzat által támogatott fejlesztési terve, amely többek között egy ifjúsági központ építését is tartalmazza.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hatalmas nyitóbuli az EFOTT-on | ZETApress

Szóljon hozzá!