ZETApress

hírportál

Utcabál a Francia Intézettel

Július 13-án szombaton a francia nemzet ünnep alkalmából ingyenes koncertekkel és műhelyfoglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Francia Intézet – tudatta Uzsák Zoltán sajtóreferens. Az ingyenes Utcabál a Groupama Biztosító támogatásával valósul meg.

Az Utcabálra idén is színes programot állítottak össze. Az est elején egy workshop keretében sajátíthatják el a mozogni vágyók 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok új sportágának, a break táncnak az alapjait. Ezt követően tahiti táncbemutatón vehetünk részt, ahol megidézik az olimpiai szörfversenyek idei helyszínének, Tahitinek szellemét.

Az utcabál második felében az Ötödik Évszak világzenei és a Romano Glaszo európai cigány és magyar népdalfeldolgozásaira rophatjuk a táncot. Az estet Daniel Moritz fergeteges DJ-szettje zárja. A Francia Bisztró frissítőkkel és harapnivalókkal várja az Utcabál résztvevőt. A program:

18:00-19:00 Break tánc workshop
Franciaország a hip-hop fellegvára, nem véletlen, hogy a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon hivatalos sportágként szerepel a break tánc. Az Utcabálon kipróbálhatjuk ennek az akrobatikus sportágnak a mozdulatait! A Master Dance iskola egyik tanára egy egyórás workshop keretében mutatja be a sportágat.

19:15-19:45 Tahiti tánc- és dobshow
A tahiti tánc egy réges régi, vibráló, játékos, történetmesélő tánc, amely Polinézia szellemét és lelkét testesíti meg. A Manahiti Táncosok és Dobosok bemutatóján megelevenedő történetek túlmutatnak időn és kultúrákon, egyetemes, örök értékeket közvetítenek. A dobok erőteljes, érzéki ritmusának nem fogsz tudni ellenállni!

20:00-21:00 Ötödik Évszak
Zenéjük alapját a Kárpát-medencei népzene adja, eredeti hangjukat pedig a dalszövegekben felbukkanó verseknek, a nem közismert népzenei elemek beemelésének és az improvizatív műfajok felé való nyitottságuknak köszönhetik.

21:15-22:15 Romano Glaszo
Az együttes zenei palettáján európai cigány, magyar, szerb, román, balkáni és zsidó népdalok feldolgozásai szerepelnek. Játékukkal nyitottságra és elfogadásra inspirálnak.

22:30-24:00 Daniel Moritz
Stílusa az underground zenei és a ballroom szcénában egyaránt gyökerezik, a house, a hard groove, a dark disco és a voguing ütemek egyedi keverékét hozza a tánctérre.

Szóljon hozzá!