ZETApress

hírportál

Bormedence MúzeumKert

Borpiknik Kárpátaljáért: a Kárpát-medence kiváló borai és muzsikái lesznek Budapesten június 20-án csütörtökön 15:30-tól 21 óráig a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Közel 30 kiállító, mintegy 100 tétel, folk, jazz és blues a Múzeumkertben – tudatták sajtósaik.

Jövő hét csütörtökén rendhagyó jótékonysági Bormedence eseményre kerül sor: a kárpátaljai borászok és borvilág támogatására szervezünk meg egy hangulatos nyár eleji Bormedence programot. Szervezők: Tájoló Tradíció és Innováció Alapítvány, Magyar BOR Intézet és partnerszervezeteik.

A Bormedence MúzeumKert rendezvény hagyományteremtő jelleggel valósul meg festői környezetben, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. A Bormedence MúzeumKert a 2006-2015 között megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója hangulatát kívánja feleleveníteni: a borok és a muzsikaszó találkozásának szép ünnepe lesz.
A rendezvény bevétele pedig több kárpátaljai borász család életét és megélhetését próbálja segíteni.

A Bormedence MúzeumKert jellemzői:
egy hangulatos kora nyári délutáni-esti rendezvény csodás környezetben,
sétálókóstoló, közel 30 kiállító közreműködésével, anyaországi és külhoni meghívottakkal, így a Kárpát-medence számos borvidéke bemutatkozik,
több, mint 100 különböző bor kóstolha tó szabadon egy belépő áráért,
muzikális Bormedence: népzenei formációk muzsikája, továbbá jazz és blues,
díszvendég: Kárpátalja (még ha ez a háború miatt csak korlátozottan fog megvalósulni), illetve Gyöngyöspata.

Az esemény tudatosan kerül csütörtökön megrendezésre, így a borászok hétvégi elfoglaltságát sem akadályozza, miképp az érdeklődő közönséget is könnyebb így megszólítani nyáridőben. Ismerjék meg a Kárpát-medence pompás borait, csodás zeneszó hallgatása közben, festői környezetben, a város szívében!

A Bormedence MúzeumKert kóstolón kiváló belhoni és külhoni borászok vesznek részt. A kiállítók neve, illetve a fellépő zenekarok listája www.facebook.com/events/280240584661180 Facebook-eseményen olvasható. Fellép többek között: Balogh Marianna és Bólya Mátyás duója (népzene), a Jánosi András vezette Hungaricus együttes (XVII-XVIII. századi régi zene), a Mátyási Roland vezette Ménesi BB Blues | Oláh Krisztián sokszoros nemzetközi díjas jazz zongorista.

Egy belépőért közel 100 bor szabadon kóstolható! Elővételes jegyek 9900 forint / főtől idekattintva válthatók. Érdemes a jegyeket elővételben megvásárolni, mert a helyszín befogadóképessége korlátozott! További infók idekattintva olvashatók. Bízunk abban, hogy együtt tudunk tenni Kárpátalja megsegítéséért, a Kárpát-medencei borvilág és borkultúra népszerűsítéséért egy kellemes nyári délutáni-esti rendezvény keretében!

Szóljon hozzá!