ZETApress

hírportál

Tudatos Nők Napja

Magyarország első női csúcstalálkozóján a társadalmi hasznosságot díjazták. Május 16-án csütörtökön Budapest szívében az ország minden pontjáról összegyűltek a nők, hiszen lezajlott Magyarország első női csúcstalálkozója, a Tudatos Nők Napja – tudatták sajtósaik. Az április 18-ai sajtótájékoztatójuk idekattintva olvasható.

Közel 300 vendég gyűjt össze, hogy egy inspiráló napot töltsenek el a fejlődés jegyében, ahol példaképektől tanulhattak és választ kaphattak nemcsak az üzleti, de a személyes, globális, társadalmi kihívásaikra is! Magyarország első női csúcstalálkozóját, a női edukáció, a nők tudatosságra ösztönzése és a szemléletváltozás jegyében rendezték. A belváros egyik legszebb felújított történelmi épületében, a Kozmo Luxury Hotelnek otthont adó egykori Távközlési Palotában megrendezésre kerülő egész napos eseményen és díjátadón hazánk neves üzleti- és közismert médiaszemélyiségei gyűlnek össze egy közös értékrend mentén, és töltöttek el egy teljes napot a fejlődés és inspiráció szellemében – az alapoktól a mesterfogásokig.

A cél inspirálni másokat ezzel az eseménnyel, de nem a klasszikus üzleti női rendezvények eddig megszokott módján, hanem teret engedni olyan kérdésköröknek is, mint pl. fizikai-mentális jólét, női működés, örökölt sorsunk, sikeres párkapcsolat – mondta el dr. Orosz Cintia, az esemény ötletgazdája.

Neves előadók, izgalmas témák

A nap során sikeres nők, női vezetők történetei inspiráltak és adtak iránymutatást saját céljaink és álmaink megvalósításához. Nagyon színes és átfogó beszélgetések voltak, az örökölt sors, a karrier, az egészség, a sport, a pénzügyeink, az állatvédelem, a reziliencia területén. Nagy sikert aratott a Férfi szemmel panel, ahol valódi nézőpontok ütköztek, milyen is egy Tudatos Nő.

Az eseményen ott volt Pistyur Veronika, Rubint Réka, Illés Fanni, Kiss Virág, Békési Brigitta, Freddie- Fehérvári Gábor, Gregor Bernadett, Drávucz Rita, Köllő Babett, Zsiga Melinda, Túróczi Réka Oczella Eszter, Erdélyi Nikolett, Túróczi Réka, Chris Parker, Dr.Orosz Cintia, az üzleti élet kiemelkedő szereplői közül Buday-Kollárik Tímea, Egyházi Nikolett, Juhász-Váczi Heni, Balázs Ildikó, Beke Zsuzsanna, Várhelyi Bernadette, Martonosi Edit, Csereklei Zoltán, Bara Ágnes, Ódorné Angyal Zsuzsanna, Fábri Ágnes, G. Kiss Orsolya, Nagypál Mónika, Forray Niki, Sarbó Gergő.

A Tudatos Nők Napja az első rendezvény, ahol a fiatal Tudatos Nagykövetek, találkoznak az idősebb generáció példaképeivel. Sávolt Karolina, Tóth Maja, Schobert Lara, Tóth Gréta Hanna. Csodálatos volt látni, hogyan gondolkodnak már fiatalon, és azt is, mit jelentett számunkra pl. egy Rubint Rékával való találkozás.

A mi időnkben nem volt ilyen lehetőség, hogy a fiatalok találkozhattak a példaképeikkel, egy ilyen felületen. Nem volt rá lehetőség, hogy kapcsolódjunk, ez óriási dolog, hogy egy ilyen megteremtődött. Büszke vagyok Larára, ahogy megnyilvánul, amit képvisel. A Tudatos Nők Napjának missziója és víziója még jobban beigazolódott, csakis a tudatosabb élettel, információkkal tudunk egy boldogabb életet élni és egy jobb, boldogabb szemléletű Magyarországot teremteni. A nő, az anya a család motorja. Ha a nő tudatos és ismereteket szerez, azt a tudást adja át már a gyermekének és környezetének – mondta.

Díjátadás a társadalmi hasznosság figyelembevételével

Koncz Zsófia energiaügyi miniszterhelyettes-asszony az esemény fővédnökeként személyesen is jelen volt és megosztotta tapasztalatait a munka-magánélet egyensúlyáról. Külön öröm volt a jelenlévőknek, hogy az esti díjátadón személyesen adta át a díjat az Év Tudatos Nőjének, Patzauer Évának, a Csodalámpa Alapítvány alapítójának, aki életveszélyben lévő gyermekek kívánságait teljesíti.

Az Év Fiatal Tudatos Nője-díjat Tóth Maja kapta, aki 14 évesen Könyvklubjával inspirálja a fiatalokat az olvasásra. A Nemzetközi Különdíjat Nagypál Mónika, a Netrisk HR vezetője kapta. Állatvédelmi különdíjat kapott Vidra Betty. Az Elkötelezettnek lenni különdíjat Rubint Réka kapta, aki meghatódva vette át a díjat. A Leginspirálóbbnak lenni-különdíjat Erdélyi Nikolett, a nikolett.com alapítója kapta, az Üzleti különdíj pedig dr. Bozóky Anitához (MVM) került.

Az elismerések átadása a rendezvény egyik csúcspontja volt, mely ünnepélyes keretet biztosított a rendezvény misszójához. Különleges élmény volt Szikszai Péter énekes produkciója, Csórics Balázs verselése és a SikkMeUp ruhakölcsonző bemutatója a fenntarthatóság jegyében az épület ikonikus lépcsőházában.

Szóljon hozzá!