ZETApress

hírportál

Muzsikáló erdők

Megjelentek a Muzsikál az Erdő 2020-as pályázatai. Alapítványunk hagyományaihoz híven a 2020-as évben is alkotói pályázatokat hirdet – tudatta Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A 17 éves Beke Pál Nívó Díjas, Minősített Fesztivál fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A járványhelyzet lehetőséget ad arra, hogy újra gondoljuk, jobbá tegyük életünket. Maradjanak otthon és alkossanak a Muzsikál az erdővel!

A Fotópályázatra, az Irodalmi pályázatra és az óriási népszerűségnek örvendő Gyermekrajz pályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A kialakult helyzetre való tekintettel külön felhívjuk valamennyiük figyelmét, hogy az alkotás, a teremtő erő hozzá segít mindenkit a nehéz időszak bezártságának átvészeléséhez. Inspirációt a természet, az erdő adhat, a veszélyhelyzetben hasznosan eltöltött idő megkönnyíti a hétköznapokat. A jelenlegi helyzet felhívja a figyelmet azokra az értékekre, amelyeket a Muzsikál az erdő indulása óta képvisel: a fenntarthatóság gondolatára, az erdő és a zene, a művészet együttes erejére, az erdő, a természet értékeire, a helyi közösségek összefogására, a helyi termékek fogyasztására.

Az ötödik alkalommal meghirdetett Gyermekrajz pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott, bízunk a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban. A kiállítási anyagot reményeink szerint több térség rendezvényein is láthatják az érdeklődők. Küldhetik a rajzokat a pályázati kiírásnak megfelelően postán vagy jó minőségben lefotózva, de szkennelve a muzsikalazerdopalyazat@gmail.com emailcímre elektronikusan is.

Idén 7. alkalommal írt ki Fotópályázatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány. A rendezvénysorozat szellemiségével, az erdő szeretetével, az erdő és a zene kapcsolatával, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban bárki, bárhol készült digitális alkotását beküldheti. A zsűri elnöke Haris László fotóművész, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. Idén bekapcsolódik a zsűri munkájába Zsila Sándor, Életmű-díjas természetfotós, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. A Fotópályázat anyagának kiállítását, az eredmények kihirdetését a Muzsikál az erdő egyik rendezvényén tervezzük. A kiállítás anyaga látható lesz az ország más régióiban szervezett programok keretében.

A Muzsikál az erdő Irodalmi pályázatára olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyek összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével, a művekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható, a jelentkezők pályázhatnak verssel, prózával és drámával is. Életkori kategóriák tekintetében felnőtt és gyermek alkotók munkáit is várjuk. A mesékhez inspirációt a korábbi rajzpályázatunk 3 alkotása adhat. A műveket elektronikus formában a jelentkezési lap kitöltésével együtt küldhetik be. Az eredményeket Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki, Vasvári Csaba színművész pedig előadja a helyezett műveket.

Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a Muzsikál az erdő rendezvényhelyszínein szeretnénk megtartani. A pontos helyszínről és időpontról honlapunkon és közösségi oldalunkon adunk tájékoztatást. Együtt érzünk azokkal, akik ezekben a hetekben nagyon nehéz helyzetbe kerültek, megbetegedtek, az egészségért dolgoznak, idős szüleikért aggódnak, gyermekeik otthon tanulnak, otthonról dolgoznak, vagy elveszítették a munkájukat. Mindenkinek kitartást kívánunk!

Az alkotókat biztatjuk, hogy vegyenek részt pályázatainkon. A pályázati kiírások részleteit keressék honlapunkon és Facebook-oldalunkon, továbbá a Pályázatmenedzser portálon. Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra. Hiszen tudják: Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés!

Szóljon hozzá!