ZETApress

hírportál

Nóra az Innovátorban

Szekeres Nóra a tudományokba ássa bele magát. Új kihívások jönnek a műsorvezető életében – tudatta Sárréti Anita PR manager.

Szekeres Nórát mély-vízbe dobták szakmai területen, de professzionalizmusának köszönhetően rugalmasan alkalmazkodott az új munkájához. Kóstolt már olyan egy éves almát, ami kora ellenére friss volt, de probiotikus zöldségleveket is a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ élelmiszer-tudományi laboratóriumában, sőt még a koronavírus működésébe is jobban beleásta magát.

A csinos műsorvezető visszatért a képernyőre, és egy számára teljesen új területtel ismerkedik – mindezt profi módon szombat délelőttönként a TV2 képernyőjén, az Innovátor című műsorban. – Nagyon tetszik a téma, egyébként is kíváncsi természetű vagyok, szeretem megérteni a körülöttünk zajló dolgokat. Ebben a műsorban pedig lehetőség van rá, hiszen a kutatók elmagyarázzák, mivel is foglalkoznak. Már számtalanszor kiderült, hogy a munkájuk mennyire átszövik a mindennapjainkat, például egyáltalán nem kizárt, hogy a boltban olyan paradicsomot vásárolunk, amiket magyar kutatók nemesítettek – mesélte a műsorvezető.

Az adásokból sokszor kiderül, hogy a kutatók nem is olyan elrugaszkodott dolgokkal foglalkoznak, hanem munkájuk hat a mindennapjainkra, gazdaságunkra. – A műsorban olyan fejlesztésekkel is találkozunk, amik évek múlva talán termékként köszönnek vissza a boltokban – mesélte lelkesen Szekeres Nóra. Az Innovátor című műsorban többek között a NAIK tagintézeteinek fejlesztéseit, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium felhívásait, innovációit is megismerhetik a nézők. Az eddigi adások elérhetőek az Innovátor honlapján és a műsor YouTube csatornáján.

Szóljon hozzá!