ZETApress

hírportál

Kutyaszánon Svédországban

Mától bárki pályázhat a jövő áprilisban esedékes, 300 kilométeres Fjällräven Polar 2019 túrára, amely során a világ tíz régiójából kiválasztott húsz nyertes jelentkező öt nap alatt szeli majd át az Északi sarkkör legszebb tájait szánhúzó kutyák segítségével ? tudatta Bordács Kata, a FLOW PR vezető tanácsadója.

A résztvevők utaztatásáról, felkészítéséről, az út során használt felszerelésekről, valamint az étkezésről is a szervező, a svéd túrafelszerelés-gyártó Fjällräven gondoskodik. A pályázók mától december 13-án csütörtökig tölthetik fel jelentkezésüket Fjällräven Polar weboldalára és ugyanebben az időszakban gyűjthetnek a honlapon szavazatokat közösségi csatornáik, ismerőseik és egyéni ötletek segítségével. Minden régióból két versenyző indulhat, egy a túra honlapján összegyűlt szavazatok, egy pedig a nemzetközi zsűri döntése alapján, ahol a kreativitás, a frappáns megoldások és az elhivatottság bemutatása lesznek a döntő szempontok.

Tavaly a 24 éves magyar lány, Zaja Kitty képviselte a Közép- és Kelet-európai Régiót az expedíción, miután kreatív pályázatával a közel ötezer jelentkező közül a harmadik legtöbb szavazatot gyűjtötte világviszonylatban. Fotóink a tavalyi túrán készültek.

Szóljon hozzá!