ZETApress

hírportál

Segítség Indiának

Apollo Tyres adományA gyöngyöshalászi Apollo dolgozói is csatlakoztak az indiai árvíz áldozatait segítő gyűjtéshez. Az Apollo Tyres európai gyárai adománygyűjtést indítottak az indiai Kerala államban élő kollégáik megsegítésére, akiket az állam történetének egyik legsúlyosabb árvize sújtott a közelmúltban.

A gyűjtéshez csatlakozó gyöngyöshalászi magyar gyár hozzájárulásával az európai apollósok több mint 25 ezer eurót gyűjtöttek össze bajbajutott kollégáiknak ? tudatta Tengelits András. A gyár legújabb sikereiről idekattintva olvashatunk.

Augusztus közepétől a megszokottnál hevesebb esőzésekkel köszöntött be a monszun évszak az India déli részén fekvő Kerala tartományba, emiatt súlyos áradások kezdődtek. A mentési műveletek azóta véget értek, az áradások által érintett több mint egymillió ember megsegítése azonban továbbra is kihívás és feladat. A tartományban található két Apollo gyár dolgozóit is érintette a katasztrófa, abban is megakadályozva őket, hogy eljussanak a munkahelyükre. ? A legfontosabb, hogy a vállalat minden alkalmazottja biztonságban van. Továbbá a gyárterület és a felszerelés sem sérült meg az áradásokban! ? mondta Neeraj Kanwar, az Apollo Tyres alelnöke.

Az Apollo dolgozói gyűjtést indítottak a Kerala tartományban dolgozó kollégáik megsegítésére. A kampány lezárásakor az adományok összege elérte a 25 ezer eurót, az Apollo Tyres pedig megduplázta az összeget, így összességében az európaiak 50 ezer eurót juttattak el nehéz helyzetbe került indiai kollégáiknak. A magyar gyár dolgozói közel kétezer euróval járultak hozzá a gyűjtéshez. Emellett Onkar Kanwar, az Apollo Tyres elnöke húszmillió indiai rúpiát (23.500 euró) adott át a katasztrófa-elhárítási alapot kezelő indiai minisztériumnak, amit általános segítségnyújtásra fognak felhasználni az állam területén.

Szóljon hozzá!