ZETApress

hírportál

Kecskékkel táboroznak

Szeméttelepen is táborozhatnak a bécsi gyerekek. Ausztria legnagyobb szemétlerakó telepe, a Deponie Rautenweg is nyári táborozásra várja a bécsi gyerekeket a kedvezményes szünidei programokat kínáló Wiener Ferienspiel keretében.

A résztvevők kecskéket simogathatnak, kukásautón utazhatják körbe a telepet és szemétgolfon tehetik próbára ügyességüket. Ausztria legnagyobb szemétlerakó telepe, a Deponie Rautenweg idén is csatlakozott a Wiener Ferienspielhez, amely ingyenes, illetve kedvezményes szünidei programokat kínál a nyarat otthon töltő bécsi iskolásoknak. Az osztrák főváros XXII. kerületében, Donaustadtban található szemétlerakó július 24-e és augusztus 3-a között délelőttönként várja a 6-10 éveseket.

Bevezetésként a gyerekek körbevonatozhatják a mintegy 60 hektáros telepet, miközben rengeteg érdekes és hasznos dolgot hallhatnak a hulladékgazdálkodásról és a szelektív szemétgyűjtésről. Olyan kérdésekre kaphatnak például választ, mint hogy hányszor lehet újrahasznosítani az újrahasznosított papírt.

Mivel a telepnek saját kecskenyája is van, a táborozó gyerekek az idén született gidákat is meglátogathatják. A szemétlerakó területén a 90-es évek eleje óta élnek pinzgauer kecskék ? azóta, hogy egy állatorvosnő helyet keresett a kihalástól fenyegetett kecskefaj néhány képviselőjének. Akkoriban már csak alig 200 példány élt belőlük egész Ausztriában. A telep végül négy állatnak lett az otthona ? nem utolsó sorban azért, mert valakinek karban kellett tartania az egyre nagyobb zöldterületeket.

Mivel nincsen szeméttelep kukásautó nélkül, ezek a járművek is szerepet kapnak a táborozók programjában: sokak régi álma válik valóra, amikor körbemehetnek egy kukásautóval a telepen. A szemétgolf egyik feladata pedig, hogy úgy találják el egy régi kukásautó-kerékkel a harangot, hogy az megszólaljon ? tudatta Bauer Krisztina, Eurocomm-PR.

Szóljon hozzá!