ZETApress

hírportál

Új polgármestere lesz Bécsnek

Häupl és Ludwig 2017-ben24 év után idén májusban köszön le dr. Michael Häupl, Bécs Város polgármestere. Az Osztrák Szolciáldemokrata Párt (SPÖ) első embere már egy januári kongresszuson átadta a párt vezetését kollégájának, Michael Ludwignak, aki a május 24-ei közgyűlésen a polgármesteri címet is átveheti majd ? tudatta a Eurocomm-PR.

A hónap közepén zajlott le az első nagy pártkongresszus Michael Ludwig vezetésével, ahol a párt 60 fős grémiuma a városvezetés új irányvonalait határozta meg. A város leendő polgármesterének legfőbb célja, hogy Bécset Európa digitális fővárosává tegye. A digitalizációnak mind az infrastrukturális fejlesztések, mind a finanszírozás és az oktatás területén központi szerepet kell játszania, döntötték el Bécs szociáldemokrata politikusai.

A kisebb városi közösségek is fontos szerepet kapnak az új pártelnök jövőképében. Olyan terveket szeretne megvalósítani, amelyek által a bécsiek és főként az egyes városrészek lakói sokkal inkább magukénak érzik majd a kerületüket. Ennek érdekében például egy új nyári színpadot szeretnének felépíteni a Duna-parton. A konkrét projektek között említették egy sport- és kulturális csarnok megépítését is. A következő kongresszuson, május 14-én Michael Ludwig pedig többek között a városháza átalakítását fogja megvitatni párttársaival, mielőtt május 24-én átvenné az osztrák főváros vezetését.

Dr. Michael Häupl 1994. november 7-e óta Bécs város polgármestere és az osztrák főváros emblematikus alakja. 24 éves polgármesteri pályafutása alatt Bécs éveken át a világ legélhetőbb városa címet viselte. Michael Ludwig 2007 óta Bécs város lakhatásért, lakásépítésért és városmegújításért felelős tanácsnoka. 2009/10-ben ő volt Bécs második polgármester-helyettese. PID / David Bohmann fotóján dr. Michael Häupl polgármester és Michael Ludwig leendő polgármester szerepel az asperni városnegyed egyik következő fejlesztésének 2017. februári bemutatásán.

Szóljon hozzá!