ZETApress

hírportál

A Wien Holding ajánlata

Februártól szeptemberig sokoldalú kulturális kínálattal várja Bécs az odalátogatókat. A Mozart-ház a zeneszerző halhatatlanságának állít emléket, a Zsidó Múzeum az érdekházasságok segítségével menedéket kereső zsidó nők sorsát mutatja be, a Raimund Theater pedig a Bodyguard című világhírű musicalt tűzte műsorra ? tudatta a Eurocomm-PR.

A Mozart-ház (Mozarthaus) új időszakos kiállítása azt a kérdést járja körbe, hogyan vált Mozart világhírűvé. A múzeum és az Osztrák Nemzeti Könyvtár (Österreichische Nationalbibliothek) közös kiállítása a Mozart útja a halhatatlanságba. A zseni és az utókor címet viseli, ami 2019. januárig lesz megtekinthető. A tárlat célja, hogy versek, legendák, nekrológok segítségével betekintést nyújtson abba, hogy az utókor hogyan fedezte fel magának a zeneszerzőt és ismerte el annak munkásságát.

A Kunst Haus Wien Elina Brotherusnak szentel egy időszakos kiállítást, amely március 14-től szeptember 2-ig látogatható. A tárlat címe: It?s Not Me, It?s A Photograph és a finn művésznő Bécsben készült legújabb műveit mutatja be a nagyközönségnek. Szeptemberben pedig csendéleteket ábrázoló festmények nagy szabású gyűjteménye váltja majd fel ezt a kiállítást.

A bécsi Zsidó Múzeumban (Jüdisches Museum) május 16-tól az érdekházasságok állnak majd a középpontban. A múzeum kiállítása olyan bécsi zsidó nők történetét mutatja be, akik csak érdekházasság révén tudtak külföldre menekülni. Május 29-től pedig a The Place to Be Szalonok az emancipáció helyszíneként című kiállításon a bécsi szalonok kulturális, politikai és gazdasági jelentőségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A bécsi színházak is nagyon sokoldalú kínálattal jelentkeznek márciustól egészen szeptemberig. A különleges akusztikával rendelkező Theater an der Wien például Bécs egyik legszebb és legnagyobb hagyománnyal rendelkező operaszínpada, ahol az elkövetkező hónapokban olyan nagy-sikerű művek kerülnek bemutatásra, mint például Gottfried von Einem: Az öreg hölgy látogatása, Benjamin Britten: Szentivánéji álma vagy Wolfgang Amadeus Mozart: Cosi fan tuttéja.

Az operák mellett könnyed szórakozásra hívja a nézőket Bécs két nagy musical-színháza. A tavaly szeptemberi premier óta folyamatos sikernek örvendő I Am From Austria továbbra is látható a Raimund Theater színpadán. Ráadásul szeptembertől már a bécsi Ronacherben is megtekinthető lesz a Bodyguard című világsiker. A jegyek már február 7-e óta elővételben kaphatók. Aki pedig csak egy különleges városnézésre vágyik, az a DDSG Blue Danube hat hajójának egyikén biztosan megtalálja, amit keres. A hajók nemcsak a Duna-csatorna által nyújtott panorámát mutatják be, de több műsoros programra is invitálják az érdeklődőket. Aki pedig bécsi látogatását össze szeretné kötni egy pozsonyi kikapcsolódással, az március 23-tól újra igénybe veheti a Twin City Liner szolgáltatásait.

Szóljon hozzá!