ZETApress

hírportál

Díjazták a CO-OP Hungary Zrt-t

Pekó László elnök átveszi az elismeréstFenntarthatósági díjat kapott a COOP. Rangos, nemzetközi Global Sustainability Leadership Awards elismerést nyert el nemrégiben a COOP, amelyet október végén hirdettek ki Dubaiban a Word Sustainability Congress eseményen ? tudatta a SKY Marketing Communications.

A díjat Magyarországon ünnepélyes keretek között, a CO-OP Hungary Zrt. múlt hét keddi igazgatósági ülésén adta át az üzletlánc számára a Word Sustainability Congress hazai partnere, a BrandTrend. A fenntarthatóság nem divatos újdonság a COOP számára, hiszen működését az elmúlt évtizedek során mindig az a hosszú távú gondolkodás jellemezte, amely egyaránt jelenti a vállalat környezeti, gazdasági és társadalmi felelősségvállalását.

Rangos, nemzetközi díjat, Global Sustainability Leadership Awards elismerést kapott a közelmúltban Dubaiban a COOP. Az üzletlánc múlt hét kedden, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági ülésén ünnepélyes keretek között vehette át a díjat, amelyet egy adott régióban olyan jelentős szerepet játszó vállalatok kaphatnak meg, akik munkájukkal hozzátesznek a fenntarthatóság szemléletének terjedéséhez. Az elismerést a Word Sustainability Congress (Fenntarthatósági Világkongresszus), egy nemzetközi szakmai szervezet gondozza, ezzel honorálva a világszerte kifejlesztett legjobb fenntarthatósági gyakorlatokat.

Idén Dubaiban több mint húsz kategóriában adták át a Global Sustainability Leadership Awards elismerést. A díjat olyan komoly nagyvállalatok kapták meg, mint a Coca-Cola, a Huawei, a Dubai Airport, vagy a Telenor. Az elismerést a World Sustainability Congress magyarországi és ausztriai partnereként, a BrandTrend tulajdonosai, dr. Trunk Zsuzsanna és Kőszegi András adták át az üzletláncnak Magyarországon. Kőszegi András elmondta: a fenntarthatóság, amelyet ez a díj is elismer, a COOP esetében nem egy divatos, új dolog, hanem az üzletlánc több évtizedes tevékenységének alapvető eleme. Azok az értékek, amelyeket ma a fenntarthatóság címén díjaznak, már a kezdetektől ott voltak a COOP mindennapjaiban, a fenntarthatóság szinte bele van írva a vállalat DNS-ébe. Az üzletlánc ügynökségével, a SKY Csoporttal közösen készített pályázatban ezt sikerült megmutatnunk, és ezt ismerte el a Global Sustainability Leadership Award odaítélésekor a zsűri ? tette hozzá.

? Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a rangos díjat mi is Magyarországra hoztuk ? mondta el a díj átvételekor Pekó László. A CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke kifejtette: mindennapi munkánkban elsősorban vásárlóinknak, munkatársainknak és szűkebb környezetünknek célunk megfelelni, de természetesen jól eső érzés, ha munkánkat elismerik, ezek a szakmai díjak jó visszaigazolást adnak arról, hogy jó úton járunk. Az üzletlánc számára igazán sikeres volt ez az év, hiszen a Coop Rallye Magyar Termék Nagydíjat nyert, ezen felül pedig a társaság ismét megkapta a MagyarBrands Díjat, valamint a kereskedelemben végzett munkájuk elismeréseként több munkatársunk személyi kitüntetésben is részesült ? emlékeztetett az elnök.

COOP Gazdasági Csoport

A COOP Gazdasági Csoport 100%-ban magyar tulajdonú, amelynek jelenleg közel 700 kis- és középvállalkozás a tagja. Tavalyi árbevétele 582 milliárd forint volt. Több mint harmincezer alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. Az üzletláncnak 1700 településen, közel 2700 franchise boltja van, és további közel kétezer üzletet lát el áruval és naponta másfél millió vevő fordul meg üzleteiben.

A COOP társadalmi felelősségvállalásának országos programjai közé tartozik az alaptevékenységéből fakadóan elsősorban a minőségi hazai élelmiszer-termelést középpontba állító Coop Rallye, amely idén kiérdemelte a Magyar Termék Nagydíjat. Emellett 1996 óta támogatja a Magyar Olimpiai Csapatot, 2013-tól gyémántfokozatú támogatóként, amely együttműködést a következő olimpiai ciklusban is továbbfolytat. Továbbá az üzletlánc a Coop Segély Alapítványon keresztül 2010 óta segíti az önhibájukon kívül bajba jutott embereket és a különleges ellátást igénylő gyermekeket. A Bartolák Mihály Alapítvány 10 éve a tehetséges fiatalok tanulmányait segíti.

Az üzletlánc regionális és lokális szinten is szerepet vállal az emberek mindennapjaiban, így támogatja az önkormányzati-, kulturális- és sport rendezvényeket, a nemzeti identitásunk, hagyományaink megőrzését segítő klubokat, sportegyesületeket, iskolákat. Emellett a hálózat vezetői aktív szerepet vállalnak a helyi közéletben és részt vesznek a gazdasági környezet alakításában és a vállalkozások érdek-képviseletében.

Szóljon hozzá!