ZETApress

hírportál

Világító pavilonok Bécsben

Tél az MQ-banA bécsi MuseumsQuartier udvarán már egy héttel a karácsonyi vásárok hivatalos megnyitója előtt beköszöntött a tél. A klasszikus fények és hagyományos karácsonyi dalok helyett itt trendi koncertekkel, új játékokkal és világító jégkockára hasonlító dizájnos pavilonokkal várják a mézeskalács illat elől menekülőket.

A karácsonyi hangulatnak nem kell feltétlenül giccsesnek lennie, vallja a bécsi MuseumsQuartier (Múzeumi Negyed) igazgatója, Christian Strasser. Ezért az MQ udvarán az adventi időszakban is modern légkörben forralt-borozhatnak az arra járók. Az eddigi jégkunyhók helyét hangulatosan megvilágított kockapavilonok vették át. Bár a hét pavilon más-más színben pompázik, a szervezők figyeltek rá, hogy se a pavilonok, se a lampionok fénye ne legyen túl hivalkodó.

Az új dizájnhoz új tartalom is párosul. A ma esti megnyitón az osztrák hip-hop formáció, az SK Invitational adja majd a zenei aláfestést. A népszerű hip-hop, elektropop és más modern irányzatok mellé idén azonban beférkőzött a klasszikus zene is. December 6-án Mikuláskor például a bécsi mdw zeneművészeti egyetem fúvós és dobos növendékei játszanak majd az MQ különböző részein kis csoportokban.

Aki pedig nemcsak beszélgetni és forralt-borozni szeretne, az egy újabb sportnak is hódolhat. November 16-tól csütörtökönként 16-tól 20 óráig úgynevezett mikro-extrémbowlinggal várják az érdeklődőket. Az új játék a bowling, a biliárd és a golf keveréke. A játék lényege, hogy a játékos nem közvetlenül a fabábukat, hanem a biliárdhoz hasonlóan a falat célozza meg. Így a megfelelő szög eltalálásával döntheti le a bábukat. A motoros sportok kedvelői pedig továbbra is élvezhetik az MQ miniautós akadálypályáját. További információk az MQ téli programsorozatáról idekattintva olvashatók. Fotó: eSeL.at ? Lorenz Seidler.

Szóljon hozzá!