ZETApress

hírportál

Bronzérem a vitában

Dóra TallinnbanA budapesti Dömötör-Nagy Dóra lett a Vitázik a világ ifjúsága XI. nemzetközi döntőjének 3. helyezettje. Közép-és Kelet-Európa négy legjobb német nyelvű vitázója versengett meg a végső győzelemért a Vitázik a világ ifjúsága XI. nemzetközi döntőjében ? tudatta Virág Zsuzsanna, a Budapesti Goethe Intézet sajtómegbízottja.

A 24 perces döntővitában a 3. helyen végzett Dömötör-Nagy Dóra, a budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium tanulója. Budai Franciska, a budapesti Osztrák Iskola diákja a nemzetközi vitavetélkedő elődöntőjébe jutott be. ? Legyen-e átfogó állami szabályozás az internetre vonatkozóan? ? hangzott a vitakérdés. Dóra a pró oldalon érvelt, ahol a cseh Terezie Hovorková (4. hely) támogatta őt, a kontra oldalon az ukrán Yana Bits (1. hely) és a lett Natālija Šreibere (2. hely) vitázott. A négy fiatal 24 percen át érvelt az internet szabályozása mellett és ellen és a végén a zsűri értékelése alapján Dóra lett a 3. helyezett.

Vita TallinnbanA nemzetközi döntő az egész vetélkedőév csúcspontja: Csehországból, Észtországból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Oroszországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából összesen 20 fiatalt látott vendégül az észt főváros, Tallinn. Itt politikai és szociális témákról vitáztak, és a viták közben, valamint a hétköznapokban is találkoztak egymással. A Vitázik a világ ifjúsága ? közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az Emlékezet, Felelősség és Jövő Alapítvány (EVZ), a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje. A XI. nemzetközi döntő fővédnöke Eiki Nestor, az Észt Parlament elnöke volt. További információkat a Vitázik a világ ifjúsága projektről és a döntőről, a zárórendezvény képgalériájáról és sok minden másról idekattintva olvashatunk. Fotóink Diana Unt felvételei.

Szóljon hozzá!