ZETApress

hírportál

Új LEGO Ház Dániában

Az újonnan megnyitott LEGO? House igazi tisztelgés a kreatív játékélmény előtt. A 25 millió LEGO? kockával megtöltött, mintegy 12 ezer m2-es ház megnyitotta kapuit egy teljesen új kreatív univerzum előtt. A dániai Billundban felépített LEGO? House-ban mostantól a gyerekek és a kreatív felnőttek az év minden napján részesei lehetnek a valódi LEGO élménynek.

A négy év alatt felépített LEGO? House a világ legegyedülállóbb LEGO? élményét kínálja. A házat most nyitották meg a dániai Billundban, ahol az ikonikus LEGO? kockát is feltalálták. A nagyszabású rendezvényen maga a koronaherceg és a koronahercegnő is részt vett. A LEGO tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen számára a ház egy olyan tér, amelyben a LEGO rajongók sokkal többet tudhatnak meg arról, hogy a LEGO kockákkal történő játék milyen új távlatokat nyit meg.

? Sok éve álmodtam arról, hogy létrehozunk egy olyan helyet, ahol megoszthatjuk látogatóinkkal a valódi LEGO élményt. A LEGO House megépítésével a kreativitást és a játékon keresztüli tanulásban rejlő erőt ünnepeljük. A játékon keresztül a gyerekek az olyan alapvető készségeiket fejlesztik mint a kreativitás, az együttműködés vagy a problémamegoldás ? mondta a tulajdonosok harmadik generációját képviselő Kjeld Kirk Kristiansen. ? A LEGO kockákkal megtöltött dobozoktól kezdve, amely otthon van a gyerekeknek, a fantasztikus LEGO House-ig, amelyet ma ünneplünk, minden LEGO élmény szívében az egyedülálló és időtlen LEGO kocka áll. A LEGO kockával lehetőségünk nyílik arra, hogy kreatívan fejezzük ki magunkat és a képzeletünk segítségével megvalósítsunk bármit. A lehetőségek tárháza végtelen és sehol a világon nem tapasztalható meg ugyanaz az élmény mint a LEGO House-ban ? tette hozzá.

A LEGO House középpontjában az élményzónák állnak, ahol a két kiállítás mellett négy játéktér található, amelyek segítségével számos módon felfedezhetjük kreativitásunkat. A zónák négy különböző színre épülnek, amelyek közül mindegyik más-más szemszögből közelíti meg a játékot és a tanulást. A Piros a kreativitást, a Kék a kognitív képességet, a Zöld a szociális készségeket, a Sárga pedig az érzelmi intelligenciát jelképezi. ? Minden aktivitás, amellyel a házban a látogatókat várjuk, összefonódik a LEGO filozófiájával, amely szerint a játékon keresztül történő tanulás elősegíti az innovációt és a kreativitást. A játék beépült a LEGO Csoport DNS-ébe, és valóban életre kelt a LEGO House-ban. Minden ? az élmény zónáktól kezdve a kültéri helyszíneken keresztül az étkezési megoldásokig ? a játékra és a kreativitásra épül, szóval teljesen mindegy hogy mihez kezdünk a LEGO House-ban, annak valami köze lesz a játékhoz ? mondta Jesper Vilstrup, a LEGO House vezérigazgatója.

Avatási ünnepség

375 vendég, köztük a koronaherceg és a koronahercegnő vett részt a LEGO House hivatalos megnyitóünnepségén. ? Nagy öröm volt részt venni a LEGO House megnyitóján. Játék közben folyamatosan fejlődnek a gyerekek ? használják a kreativitásukat és szociális képességüket. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy játsszunk, és az új épület csodálatos lehetőséget ad arra, hogy felfedezzük a játékot ? beszélt a koronahercegnő a játék fontosságáról. Ha szeretnél ellátogatni a LEGO House-ba, az érkezésedet előre kell jelezni a LEGO House weboldalán a látogatószám korlátozása miatt. Ez amiatt szükséges, hogy minden látogató átélhesse a teljes élményt hosszú sorok és a zsúfolt élményzónák nélkül. A LEGO House-t a BIG (Bjarke Ingels Group) építészeti cég tervezte és összesen 21 egymásra pakolt fehér elemből áll. A homlokzatát csempével burkolták, azt az illúziót keltve, hogy az egész épület LEGO kockákból áll.

Az épület maga 12 ezer m2. A földszinten három étterem, egy LEGO Store, egy konferenciaterem és kétezer m2-es LEGO tér található. Az élményzónákhoz négy színes játékterület tartozik, valamint egy hatalmas galéria azokból a LEGO alkotásokból, amelyeket a rajongók készítettek, emellett megtalálható egy óriási kiállítás a LEGO történetéről ? ahol a 200 legikonikusabb LEGO szett is helyet kapott. Az élményzónák négy különböző színből állnak, mindegyik a játék és a tanulás valamely aspektusát szimbolizálja. A piros a kreativitást, a kék a kognitív képességeket, a zöld a szociális készségeket, a sárga pedig az érzelmi intelligenciát.

Az élményzónákon kívül az óriási kockaház a közösségi tereken kívül számos összeköttetésben álló külső teraszból és játszótérből áll, amelyeket a látogatók szintén felfedezhetnek és élvezhetnek. A LEGO Térről ingyenesen közelíthető meg a három étkező és a LEGO Store. A billundi repülőtérről érkező látogatókat nyolc fénycsóva fogadja, amely a LEGO House tetején elhelyezett óriási LEGO kockából érkezik, és az ikonikus 2×4-es LEGO kocka nyolc bütykét jelképezi. A LEGO House a tervek szerint 250 ezer látogatót fogad majd évente, a világ minden tájáról ? első sorban családokat, iskolás csoportokat, LEGO dolgozókat és felnőtt LEGO rajongók látogatására számítanak. A LEGO House és a LEGOLAND? együttesen teszik Billundot az egyetlen olyan hellyé a világon, ahol a látogatók részesei lehetnek a valódi LEGO élménynek.

A LEGO Csoport

A magántulajdonban álló, családi vállalat székhelye a dániai Billundban található, főbb irodái pedig Enfieldben (USA), Londonban (UK), Sanghajban (Kína) és Szingapúrban működnek. Az 1932-ben Ole Kirk Kristiansen által alapított, az ikonikus LEGO? építőelemen alapuló vállalat a világ egyik legnagyobb játékgyártója. Az Only the best is good enough szellemében működő vállalat elkötelezett a gyerekek fejlődése iránt; célja a jövő építőinek inspirálása és fejlesztése kreatív játék és tanulás útján. A LEGO termékek az egész világon kaphatók; választékukat weboldalukon ismerhetjük meg.

Érdekességek a LEGO? House-ról

A kreativitás fája: A LEGO? House közepén állnak a világ legikonikusabb LEGO modelljei. A több mint 15 méter magas kreativitás fája az egyik leghatalmasabb és technikai szempontból a legnagyobb kihívást jelentő LEGO modell, amely valaha épült. Ha egyetlen ember építette volna fel, akkor a fa 12 év alatt készült volna. A fa a LEGO Csoportot mint egy erős márkát mutatja be: egy erős fa, amely kiállta az idő próbáját. A cég örökségét képző fa játékokat a fa törzsén lévő faragások jelképezik, köztük az ikonikus kacsával. A fa tetején lévő befejezetlen ág a LEGO Csoport folyamatos növekedését és fejlődését szimbolizálja, amely még mindig építés alatt áll. A tulajdonos család generációit is nyomon követhetjük a fa törzsébe vésett nevek és monogramok segítségével. Magasság: 15,68 méter. LEGO? kockák száma: hatmillió 316 ezer 611 db. LEGO? kockák súlya: tízezer 653 kg. Építési idő: 24 ezer 350 óra. Helyszíni felépítés időtartama: 1200 óra.

A vízesés: A LEGO modell vízesés olyan hatást kelt, mintha végtelen mennyiségű LEGO kocka ömlene a terembe. Mint minden más modellt a LEGO? House-ban, ezt is kézzel építették ? a vízesés esetében csak klasszikus LEGO kockákat használtak. Ha egyedül szeretnéd felépíteni a vízesés pontos mását, 5 évedbe telne? a profi LEGO modellépítő csapat 29 héten át építette a vízesést. Magasság: 5,66 méter. LEGO? kockák száma: egymillió 968 ezer 753 db. LEGO? kockák súlya: 5372 kg. Építési idő: 11 ezer 408 óra.

A LEGO logo a LEGO történeti gyűjteményben: A LEGO Csoport évekig készített modell logókat LEGO kockákból, amelyeket az irodákban és a gyárakban használtak világszerte. Ezeket hagyományosan egyszínű LEGO? minifigurákból építették, de a LEGO House történeti gyűjteményében számos különböző LEGO elemet használunk. Méret: 2×2 méter. LEGO? kockák száma: egymillió 638 ezer 498 db. LEGO? kockák súlya: 125 kg. Építési idő: 9 hónap 1 építővel.

LEGO dinoszaurusz: A dinoszauruszok azért üvöltenek, mert egy LEGO kockára léptek? És ki tudja, a tojások talán egy napon kikelnek. LEGO DUPLO Dinoszaurusz LEGO? kockák száma: ötvenezer db. LEGO? kockák súlya: 536 kg. LEGO SYSTEM Dinoszaurusz LEGO? kockák száma: 250 ezer db. LEGO? kockák súlya: 432 kg. LEGO TECHNIC Dinoszaurusz LEGO? kockák száma: 300 ezer db. LEGO? kockák súlya: 447 kg.

Hat kocka kombinációi: 6 egyforma színű LEGO kockát 915 millió módon rakhatunk össze. A LEGO House annyi egyedi 6-os kocka kombinációval köszön el tőlünk, amely a jelenlegi becslések alapján elegendő a következő háromezer évre.

LEGO bútorok: A LEGO House-ban található Élményzónák minden bútorát akár LEGO kockákból is meg lehetne építeni, mivel a méretarányai ezt lehetővé teszik. Ez igaz a Wayfinding falat borító kerámia burkolólapokra is, amelyek szintén 1:18,75 arányban készültek.

Szóljon hozzá!