ZETApress

hírportál

Megúsztuk szárazon

A napokban jelent meg a Hajdú Balázs első könyve, mely két luxushajón dolgozó fiatalember életének igaz történetét dolgozza fel. A Konkrét Könyvek gondozásában megjelent Megúsztuk szárazon című mű a könyvesboltokba csak szeptemberben kerül, de addig is megrendelhető az interneten, házhoz szállítási lehetőséggel vagy személyes átvétellel.

Az ajánlójában ez áll: Ez a könyv nem csak végtelen utazásokról, páratlan kalandokról és vicces abszurd helyzetekről szól. Nem csak Szaud-Arábiáról, Monacóról, vagy a karibi British Virgin Islandről. Ez a könyv két vidéki (szentesi-orosházi) fiatalemberről is szól, akik egy luxushajón találkoznak először. A vakmerő kitörésükről, kemény munkájukról, szegénységről és gazdagságról. A Világban járva önmagukat keresték és a megélhetést. Önmagukban és megélhetésükben pedig ráleltek a Világra. Ez a könyv tengeri utazásaikról, egzotikus országokban megélt izgalmas kalandjaikról, egykori önmagukról, a változás folyamatáról szól, és arról, ahogy ezek az élmények tapasztalattá, sőt, sikerré értek bennük. Kőrösi Norbert és Rima Péter egyaránt egy-egy alföldi kisvárosból vágnak neki a nagyvilágnak, de szülőföldjüktől több ezer kilométerre, egy luxushajón találkoznak először?

A Dumaszínház tagjaként nevet szerzett fiatal humorista már régóta kacérkodott az írással ? tudatta Chernel Erika sajtós. Saját bevallása szerint, ez eddig csak téma hiányában marad el: Mindig is szerettem írni és örülök neki, hogy kipróbálhattam magam ebben a műfajban. Nemrég keresett meg az ötlettel Kőrösi Norbert és Rima Péter, akiknek megvolt a sztorijuk, ezért nekem könnyű dolgom volt, már csak meg kellett írnom? A könyv alapvetően az önmegvalósításról szól és arról, hogy ha valamit teljes hittel csinálunk, az meghozza az eredményét és az élet meghálálja az erőfeszítéseket. A luxushajózáson belül azt a világot mutatjuk be, amit az utazók nem látnak, és akik nem dolgoztak ilyen hajón, talán el sem tudják képzelni. Szerintem attól igazán jó a könyv, hogy annak ellenére, hogy sok a humor benne, végig van valami mögöttes, komolyabb tartalom is, amiből az olvasó merítkezni tud.

Szóljon hozzá!