ZETApress

hírportál

250 új Citi-munkahely

Az elkövetkező két évben 250 új munkahelyet létesít a Citi-vállalatokat a régióban, illetve globálisan kiszolgáló Budapest Citi Szolgáltató Központ. A Kormány a beruházáshoz 250 millió forintos állami támogatást nyújt. A teljes beruházás értéke meghaladja a hárommilliárd forintot ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Parlament Gobelin-termében.

2005-ben mintegy 49 fős létszámmal kezdte meg működését a Budapest Citi Szolgáltató Központ, amely ma már Magyarország egyik legnagyobb szolgáltató központjának számít, és közel ezer dolgozót foglalkoztat. A központ a szolgáltatásait a technológia, az üzleti adminisztráció, a pénzügy, a kockázatkezelés és a kontroll különböző területein nyújtja a Citi-vállalatok számára az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban, illetve néhány szolgáltatás esetében világszerte. A Magyarországon leginkább pénzügyi szolgáltatásai révén ismert Citi globális bank a fejlett technológiai infrastruktúrájának köszönhetően több mint 200 millió ügyfelet szolgál ki a világ 101 országában. Többek között ehhez nyújt támogatást a Citi globális szolgáltató központ hálózatának fontos tagjaként működő budapesti szolgáltató központ.

A Citi célja, hogy a világ vezető digitális bankjává váljon. E cél támogatására a hazai szolgáltató központ teljes dolgozói létszámának közel fele nyújt technológiához kapcsolódó szolgáltatásokat, beleértve az infrastruktúrával, az architektúrával, a fejlesztéssel, a projektmenedzsmenttel, valamint a technológiai és információbiztonsági kontrollokkal kapcsolatos feladatokat. Második legnagyobb szolgáltató területe az üzleti adminisztráció. Budapesten látják el az 55 országot magába foglaló, Európa, Közel-Kelet és Afrika régió beszerzési feladatait, és ugyanitt bonyolítják a régióbeli működéshez kapcsolódó számlák 98 százalékának a kifizetését. A budapesti HR-operációs csapat a régió több mint 30 ezer dolgozóját támogatja változatos HR-adminisztrációs feladatok ellátásával. A vállalat tevékenységei közül kiemelkednek még a pénzügy területeihez kapcsolódó szolgáltatások, beleértve a vállalati treasury termékek kontrollját a londoni Citi Európai Kereskedési Központ számára.

A hazai központ a jövőben tovább bővíti a szolgáltatási körét és kapacitását, amelynek részleteit szerdán jelentették be a Parlamentben. A bővítés legfőbb része a humán-erőforrás növelése, melynek értelmében 250 új munkavállalót vesznek fel az elkövetkező két évben. A Kormány ehhez 250 millió forintos állami támogatást nyújt azzal a kötelezettségvállalással a vállalat részéről, hogy a dolgozókat legalább 5 évig megtartja.

? Nagyra értékeljük a magyar kormány támogatását, amellyel a budapesti Citi Szolgáltató Központunk bővítéséhez járul hozzá. A támogatás a magyar kormánynak a szolgáltató központunk növekedési stratégiája iránti bizalmát jelzi számunkra. Célunk, hogy a Magyarországon elérhető magasan képzett és elkötelezett szakemberbázisra építve bővítsük szolgáltatási tevékenységünket ? mondta Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója.

Az új beruházás célja a szolgáltatási tevékenység bővítése információtechnológiai, biztonsági, mérnöki-fejlesztési, valamint pénzügyi elemzési területeken. ? Olyan komplex munkahelyek létrehozását célozzuk, amelyek betöltéséhez magasan képzett, számítástechnikában járatos, idegen nyelven jól beszélő szakemberekre van szükség ? mondta Ágostonné Dr. Előd Beáta, a Citi Budapest Szolgáltató Központ vezetője.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes az eseményen elmondta, hogy a Magyarországra települő szolgáltató központok újabb lendületet adnak a magyar gazdaságnak. A Citi legfőképpen a Magyarországra jellemző magas színvonalú egyetemi és középszintű oktatás, a munkavállalókat jellemző erős motiváció, a versenyképes költségkörnyezet, illetve a kedvező földrajzi elhelyezkedés miatt választotta Budapestet szolgáltató központja telephelyéül. Munkavállalói jelenleg összesen 29 nyelvet beszélnek, s az idegennyelv-ismeret a mostani toborzás során is elsődleges szempont lesz.

Szóljon hozzá!