ZETApress

hírportál

Antall József emlékére

antall_jozsef_jeszenszky_gezaTegnap este nyílt meg az Antall József Nyári Egyetem a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri Főépületének III. Előadójában. Az Antall József Tudásközpont szervezésében zajló előadások mától július 26-án, jövő péntekig lesznek Magyarország külpolitikai céljaival összhangban a Közraktár utcai C-épület VIII. Előadójában.

A két hetes nagyszabású rendezvény két fővédnöke Martonyi János, Magyarország és Radosław Sikorsi, Lengyelország külügyminisztere. A Nyári Egyetem fókuszában a közép-európai térség, ezen belül is a Visegrádi Együttműködés áll, harmóniában a Visegrádi Együttműködés július elsején megkezdődött magyar elnökségével. A Nyári Egyetem ünnepélyes megnyitóján Dr. Antall Józsefné Klára asszony köszöntője után Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Roman Kowalski budapesti lengyel nagykövet, Szilágyiné Bátorfi Edit külügyminisztériumi koordinátor és Frank Spengier, a Konrád Adenauer Alapítvány rezidense mondott beszédet.

A kéthetes Nyári Egyetemre 16 országból ötven hallgató érkezett. Az előadók a térség kiemelkedő és elismert gazdasági és politikai szakértői. Vendégük lesz, a teljesség igénye nélkül, Dr. Jeszenszky Géza, az Antall- és Boross-kormány külügyminisztere, 2011-től Magyarország norvégiai és izlandi nagykövete; Dr. Surányi György, az olasz Intesa Sanpaolo bankcsoport regionális vezetője, a Magyar Nemzeti Bank 1990-91 közötti elnöke; Dr. Balázs Péter, a Közép-európai Egyetem professzora, Magyarország egykori külügyminisztere; Peter Doran, a Center for European Policy Analysis (USA) kutatási igazgatója; valamint Mareck Licak a Szlovák Nemzeti Banktól. További információkat a Nyári Egyetemről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!