ZETApress

hírportál

Londoni utazás, okosan

Használja okos-mobilját, és legyen igazi londoner! Idén tavasszal lesz a talán valaha volt legnagyobb felhajtással övezett esküvő Londonban: Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-én, pénteken fognak egybekelni.

Ha egy hosszú hétvége keretében kíváncsi az úri lagzira, érdemes körülnézni a királyi fővárosban, és a lehető legjobban kihasználni az időt. Ha nincs kedve útikönyvek terhe alatt roskadozni, nem kell mást tennie: vágja zsebre okos-telefonját, és a megfelelő alkalmazások megválasztásával vegye fel London ritmusát! ? javasolja Beck Márton.

Az okos-telefonok világát az azokon futó alkalmazások, vagy más néven applikációk teszik teljessé. Ezek a praktikus programok megkönnyítik a telefontulajdonosok mindennapi életét: az esti vacsora kiválasztásától a bevásárló lista készítéséig szinte mindent el lehet intézni okos-mobillal. De gondolta volna, hogy például egy londoni utazásnál is legjobb társa lehet a készülék?

Előkészületek itthon

Az utazás megszervezésének első lépését, a repülőjegy- és szállásfoglalást könnyedén elintézheti az okos-mobilokon futó alkalmazások segítségével. A bepakolás előtt mindenképp érdemes megnézni az időjárás előrejelzést, hogy segítsen eldönteni, szükséges-e esernyő, gumicsizma ? vagy éppen egy könnyű sportcipő a hasznosabb.

Bárkivel is tervezi a pár napos kiruccanást, készüljön előre, hogy milyen helyeket szeretne mindenképp megnézni. A legjobb tippeket biztosan angolul találja meg, de ettől ne essen kétségbe; ha pár szó nem jut eszébe, a Google Translate mindig segít az értelmezésben.

Londoni látnivalók

A Westminster Apátságot önmagában is érdemes megnézni, de az április 29-i királyi frigy jóvoltából hatalmas utcabálra számíthat a környéken. Ha addig sem szeretne lemaradni semmiről, ami az esküvővel kapcsolatos, használja a Kate and William alkalmazást, mely naponta több mint 4000 forrást dolgoz fel! Ha először megy Londonba, a lagzi mellett a National Gallery-t se hagyja ki. Az élményt még teljesebbé teszi a múzeum Love Art alkalmazása, mely 250 festményhez közel 200 percnyi videó- vagy hanganyagot nyújt.

Amíg arra vár, hogy feljusson a London Eye-ra, megkeresheti, hogy hol lesz a legjobb program este: a Time Out Londont böngészve biztos, hogy egy jó koncertről (Dido, Jamiroquai, stb.), kiállításról sem marad le. De ha csak úgy barangolni van kedve, kattintson a valóságböngészőnek titulált Layar alkalmazásra: ahogy telefont forgatja, megmutatja, hogy milyen nevezetességek, helyek vannak a közelben.

Közlekedés Londonban

London Taxi Fare Calculator kiszámolja a taxi viteldíját úgy, hogy a forgalmi torlódásokat is figyelembe veszi, de ha spórolni szeretne, érdemesebb a metrót választani. A legendás londoni földalatti labirintusában segít eligazodni a Tube Map alkalmazás. Az applikációval két megálló között könnyen ellenőrizheti az átszállást, megtervezheti a következő útvonalat a Big Ben és a Sherlock Holmes Múzeum között.

A GPS alkalmazás még akkor is jól jöhet, ha nem tervezne autót bérelni. Harsányi Leventét legutóbbi kiruccanása során például ez az alkalmazás mentette ki a londoni útvesztőből: a Megoldjuk okosba? akciósorozat okosító-kapitánya saját mobilján magyarázta el az értetlenkedő taxisofőrnek, hol is van a pontos úti cél.

Ennivaló londoniak

A Foursquare szintén megkönnyíti, hogy a helyiek rutinjával mozogjon: az alkalmazás segítségével vendéglátóhelyekről tudhat meg sokkal többet. Mit érdemes ott enni, inni, milyen a hangulat, kik vannak még ott, milyen kedvezményeket ad a hely? Ráadásul az applikáció az ideális esti bulihely feltérképezéshez sem utolsó!

Az anyagiakról se elfeledkezzen el: a Currency alkalmazás segít, hogy gyorsan megtudja, hány forintot kérnek a belépőkért, mennyibe kerül egy fish and chips. Amennyiben kedvet kapott az okos-telefonokhoz, látogasson el a T-Mobile oldalára, ahol számos okos darab közül válogathat!

Szóljon hozzá!