ZETApress

hírportál

Széles-sávról Brüsszelben

Kiemelt fontosságú az európai széles-sáv elterjesztése. Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár a magyar soros EU-elnökség képviseletében munkaebéden tárgyalt a Brit Kereskedelmi Kamara képviselőivel Brüsszelben ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Az államtitkár a soros elnökség prioritásait ismertetve jelezte: Magyarország a távközlés területén is a párbeszéd és a konszenzuskeresés útját járja. Nyitrai Zsolt államtitkár beszédében hangsúlyozta: gyors és átgondolt döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy Európa az információs kor technológiai változásainak ne elszenvedője, hanem alakítója és haszonélvezője legyen. Hozzátette: Európa versenyképességének megőrzésében és gazdasági fellendülésének biztosításában kulcsszerepet játszik az infokommunikációs szektor.

A magyar soros elnökség jogalkotási prioritásai közé tartozik az európai Digitális Menetrendhez igazodva a széles-sávú internet-hozzáférések elterjedésének ösztönzése, amelynek egyik fontos eszköze lesz az Európa egészére kiterjedő rádióspektrum-politikai program megalkotása.

A magyar EU-elnökség sikeressége nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy Európa polgárai minél nagyobb számban, minél nagyobb területen, egyre olcsóbb és egyre fejlettebb távközlési és informatikai szolgáltatásokhoz jussanak mind az állami, mind a piaci oldalon. A ma egyre meghatározóbb digitális szolgáltatások minden európai polgár életének a részévé fognak válni, bárhol is vegyék igénybe ezeket: otthon, a munkahelyükön, vagy utazás közben. Az ehhez szükséges feltételek megteremtésében nagy szerepe lehet a magyar EU-elnökségnek is ? mutatott rá Nyitrai Zsolt.

Szóljon hozzá!