ZETApress

hírportál

Évnyitó a Millenárison

Schmitt Pál köztársasági elnök délelőtt 10-kor részt vesz és beszédet mond az Önkéntesség Európai Éve hivatalos megnyitóján a Millenáris Teátrumban. A park ma-holnapi programjáról szerdán már beszámoltunk.

Tegnap délután nyílt meg az Európa Pont. Államelnökünk Orbán Viktor miniszterelnökkel és José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével 4 óra 10-re érkezett, így az ünnepség pontosan megkezdődött. Kormányfőnk megszólalása előtt egy percig hezitált, végük az EU egyik hivatalos nyelvén, magyarul tartotta meg üdvözlőbeszédét.

A sajtó a szigorú átvizsgálást követően már jóval előbb a helyszínen volt, hiszen a kamerákkal negyed 4 és háromnegyed 4 között kellett beállni. Uniós képviselőink, minisztereink és számos nagykövet is a pici helyiségben tolongott, így nehezen fértünk el mindannyian. A félórás üdvözléseket követően a vendégek a diplomáciai fogadásra a Millenáris Fogadóba vonultak, míg a sajtót egy másik ajtón kiterelték az utcára.

Távozóban egy akkor érkező ?kolléganővel? találkoztam. ? Nem is lesz fogadás? ? kérdezte döbbenten, mert a vendégek addigra már eltávoztak, s útban voltak a Fogadó felé. Az információs pulthoz, a hoszteszekhez irányítottam. Ott semmit sem kértek tőle, készségesen útbaigazították, s a kormányőr is átvizsgálás nélkül engedte be a szigorúan körülzárt Parkba. Persze ne higgyük, hogy tévedett. A fogadásról csak a sajtót tartották távol, a hölgy viszont már rég nem ír sehová. Nem interjút készíteni, nem fotózni érkezett. Őt tényleg csak az evés-ivás, a sok finomság érdekelte a politikusok közelében!

Szóljon hozzá!