ZETApress

hírportál

Budapesti konferencia

Az Európai Parlament képviselői az állami támogatáspolitika alapkérdéseiről tájékozódtak ma Budapesten. Hegmanné Nemes Sára államtitkár az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyek bizottságának (EP ECON) tagjaival találkozott.

A megbeszélésen a képviselők tájékoztatást kaptak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Támogatásokat Vizsgáló Iroda munkájáról és a magyar uniós elnökségi felkészülésről. A résztvevők áttekintették a magyarországi támogatásnyújtási politika versenyjogi felügyeletének fejlődését, elsősorban a strukturális alapok felhasználása terén. A magyar fél bemutatta a kis- és középvállalkozások helyzetbe hozása érdekében megtett és tervezett kormányzati intézkedéseket, az Új Széchenyi Terv előkészítéséhez kapcsolódó állami támogatási feladatokat.

A tárgyalópartnerek foglalkoztak a közeljövőben esedékes uniós jogalkotási eljárásokkal is. ? Az állami támogatáspolitika meghatározó céljai a hazai kis- és középvállalkozások megerősítése, a munkahelyteremtés, a területi különbségek csökkentése és a gazdasági-pénzügyi válság következményeinek enyhítése ? mondta el a találkozón Hegmanné Nemes Sára államtitkár.

A kétnapos magyarországi látogatásra érkezett szakbizottsági küldöttség csütörtök-pénteken a magyar gazdasági és pénzügyi élet meghatározó kormányzati, intézményi és vállalati vezetőivel találkozott ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!