ZETApress

hírportál

Nádas Péter New Yorkban

A New York-i Magyar Kulturális Intézet meghívására Nádas Péter hosszú évek után ismét Amerikába látogat, hogy új könyvéről, a Tűz és Tudás-ról beszélgessen. A kötetet szeptemberben adták ki angolul New Yorkban, mely elnyerte az amerikai kritikusok tetszését. Nádas Péter november 7-én Susan Rubin Suleiman írónővel, november 9-én Paul Holdengräberrel, a New York Public Library művészeti vezetőjével beszélget majd.

Nádas Pétert a magyar származású Susan Rubin Suleiman írónő kérdezi Amerikában újonnan megjelent könyvéről november 7-én a New York-i Magyar Kulturális Intézetben. Susan Rubin Suleiman 1949-ben, 10 évesen hagyta el Magyarországot, később a Harvard egyetemen végzett, ma is ott tanít. 1996-ban jelent meg magyar vonatkozású könyve, melyet azután írt, hogy gyermekeivel fél évet töltött Budapesten.

November 9-én a New York Public Library-ban Paul Holdengräber művészeti vezetőnek lesz Nádas a vendége. Holdengräber három éve a neves intézmény művészeti vezetője. Irányítása alatt a Public Libary programjai soha nem látott népszerűségnek örvendenek. Meghívott vendégük volt már Orhan Pamuk, Günter Grass vagy Bill Clinton.

Nádas Emlékiratok Könyve című regénye 1997-ben jelent meg angolul. Anglia után az Egyesült Államokban is nagy sikert aratott. A mostani, Tűz és Tudás című kötete pályafutása során íródott történetek gyűjteménye, melyen keresztül Magyarország és a térség változásait is figyelemmel kísérheti az amerikai közönség.

Szóljon hozzá!