ZETApress

hírportál

Buszbaleset Ausztriában

Hajnalban felborult egy szurkolókat szállító busz az osztrák A2-es autópályán. Az utasok a vasárnapi AC Milán ? Róma mérkőzésről utaztak hazafelé. A balesetben hárman meghaltak, négyen súlyosan, huszonegyen könnyebben sérültek meg. A tragédia miatt az MLSZ a hétvégi mérkőzéseken egyperces gyászszünetet rendelt el.

A hír kapcsán megszólalt a külföldi nyaralását töltő miniszterelnök is. Megdöbbenéssel értesültem az Ausztriában történt tragikus buszbalesetről, ami az egész országot megrázta. A gyászoló családok fájdalmában minden magyar polgárral együtt én is osztozom. A balesetben megsérült utasoknak pedig mielőbbi gyors és teljes felépülést kívánok, kezdődik Gyurcsány Ferenc levele.

Szeretném megköszönni az osztrák mentősöknek, orvosoknak, tűzoltóknak és rendőröknek a munkáját, akik helyt álltak a mentés során, és megtesznek mindent a sérültek mielőbbi gyógyulása érdekében. Szabadságom ideje alatt is folyamatos tájékoztatást kérek és kapok a sérültek állapotáról, illetve a baleset körülményeinek tisztázásáról. Utasítást adtam a kabinetem vezetőinek, hogy koordinálják az ilyenkor megtehető lépéseket, kövessenek el mindent annak érdekében, hogy a Külügyminisztérium, az ausztriai magyar külképviselet munkatársai és a magyar hatóságok minden szükséges segítséget megadjanak a hozzátartozóknak és az osztrák hatóságoknak is, fejeződik be a kormányfői közlemény.

Szóljon hozzá!