ZETApress

hírportál

Fellegi Brüsszelben

Fellegi Tamás részt vesz az uniós energiaügyi miniszterek informális tanácsülésén. A nemzeti fejlesztési miniszter ma-holnap az uniós energiaügyi miniszterek informális tanácsülésén vesz részt Brüsszelben ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Az informális ülésen megbeszélésre váró témák elsősorban a fogyasztóvédelem és az integrált európai energiahálózatok kiépítésnek lehetőségeit ölelik fel. A tanácsülés első napján a miniszterek két témát beszélnek át: az európai energiafogyasztók védelmének kérdését, illetve a mindenki számára biztosítható hozzáférés lehetőségét a megfizethető energiaszolgáltatásokhoz. A témák megvitatásával az ülés legfontosabb célja felmérni és értékelni az Európai uniói fogyasztók érdekérvényesítése kapcsán tervezett intézkedéseit, illetve párbeszédet indítani arról, hogy miként lehet a fogyasztókat közvetlenebbül bekapcsolni az energiapolitikai döntésekbe.

Az informális tanácsülés második napjának legfontosabb témája a modern és integrált európai energiahálózatok kiépítési lehetőségeinek megvitatása. A második ülésszak két résztémájának átbeszélése során a miniszterek kitérnek a hiányzó összeköttetésekre és a finanszírozhatóságra is. A kétnapos brüsszeli tartózkodása alatt Fellegi Tamás találkozik Günther Oettinger energiaügyi biztossal, akivel a magyar elnökség energiaügyi prioritásairól folytat majd megbeszéléseket.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Energetikai prioritásaink | ZETApress

Szóljon hozzá!