ZETApress

hírportál

Moszkvai vizit

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Magyar?Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság soron következő ülésének előkészítésére Moszkvába utazott.

A miniszter tegnap azért ment Moszkvába, hogy megbeszélést folytasson Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, aki a magyar tárcavezetővel együtt tölti be a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság társelnöki tisztét. A találkozón a felek áttekintették az elkövetkező ülés lehetséges napirendi pontjait.

Mint ismert, Fellegi Tamást július 12-én a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezték ki két éves időtartamra. A magyar-orosz gazdasági együttműködés fejlesztése kiemelt célnak számít Magyarország keleti kapcsolatainak erősítésében. Hazánk hosszú távú érdeke, hogy kiaknázza az orosz piacokon megnőtt mozgástérből fakadó gazdasági-kereskedelmi lehetőségeket, és tovább erősítse pozícióit a régióban.

Új elnökök a Regionális Fejlesztési Tanácsok élén

Mind a hét régióban megtartotta első ülését és új elnököt választott a Regionális Fejlesztési Tanács. Munkájuk célja, hogy segítsék a nemzeti kormány egységes fejlesztéspolitikai céljainak megvalósítását.

A regionális fejlesztési tanácsok új elnökei a következők: Nyugat-Dunántúl: Manninger Jenő. Közép-Dunántúl: Dr. Cser-Palkovics András. Dél-Dunántúl: Szekó József. Közép-Magyarország: Dr. Szűcs Lajos. Észak-Alföld: Pajna Zoltán. Dél-Alföld: Font Sándor. Észak-Magyarország: Becsó Zsolt ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!