ZETApress

hírportál

Vonattal Erdélybe

Kánikula elől utazzunk Erdély és a Kárpátok hűvös hegyei közé – javasolja a MÁV Zrt. Kommunikáció Igazgatóság. Fotóink is a MÁV felvételei.

A nyáron is hűvös erdélyi hegyvidékeket vagy a különleges hangulatú román tengerpartot egyaránt érdemes felfedezni a MÁV-START nemzetközi vonataival. Brassó és Bukarest is három különböző útirányon érhető el nappali és éjszakai vonatokkal. Észak-Erdély, Dél-Erdély, Székelyföld számos városa közvetlen vonatokkal, Konstanca, Mangalia környéke pedig egy átszállással elérhető.

A nyári kánikula idején hűsítő túrákra utazhatunk a Kárpátok vonulatai közé a MÁV-START Erdélybe közlekedő járataival. Csíkszeredára a Hargita és a Corona InterCity-vel utazhatunk, míg Brassót, a Barcaság fővárosát négy járattal érhetjük el. A Székelyföldre utazók Csíkszeredába már 29,60 eurótól vásárolhatják meg a jegyüket. A nemzetközösségi szempontból is kiemelt Corona InterCity-vel kényelmesen utazhatunk az éjszakán keresztül, légkondicionált fekvő- és hálókocsikban, így kipihenten érkezhetünk meg.

A vonatban étkezőkocsi is közlekedik, ahol az Utasellátó magyaros ételekkel: lecsós sertéssülttel, marhapörkölttel és székelykáposztával várja az utazni vágyókat. A fekvőhelyekért 14-20, a hálóhelyekért 27-70 eurót kell fizetni a fülke kapacitásától függően. A vonat Budapestről 17:40-kor indul és másnap 08 órára ér Székelyföldre, míg Brassóba 09:43-ra.

A Hargita InterCity-vel napközben járhatjuk be az erdélyi tájat Budapestről 06:40-kor indulva, Székelyföldre 20:30-ra érkezve. A vonat közvetlen kocsikat továbbít Marosvásárhelyre a nyári időszakban, ahova 20:14-kor érkezik.

A Corona IC népszerűségét mutatja, hogy 2022-ben és 2023-ban is több mint 60 ezren használták a járatot. Csíkszeredára nyolcezren, Sepsiszentgyögyre 5600-an, míg Gyergyószentmiklósra 3626-an utaztak.

A Nagyvárad-Kolozsvár vasútvonal felújítása miatt a Hargita és a Corona InterCity járat nem érinti Kolozsvárt, az ide utazáshoz a Budapest Keleti pályaudvarról 09:10-kor induló Claudiopolis InterCity-t ajánljuk, ahova már 22,10 eurótól válthatják meg az utasok a START Európa jegyeiket.

Szóljon hozzá!