ZETApress

hírportál

Az MSZP Közép-Európa legerősebb baloldali pártja

Martin Schulz, az Európai Szocialista Párt európai parlamenti frakciójának elnöke levélben gratulált Gyurcsány Ferencnek, Hiller Istvánnak és Tabajdi Csabának az MSZP választási sikeréhez. A frakcióvezető külön kiemelte, az MSZP azzal, hogy kétszer egymás után elnyerte a választók többségének bizalmát, egyedülálló dolgot vitt végbe a közép-kelet európai régióban.

Schulz hangsúlyozta, az MSZP nagyarányú győzelme bebizonyította, hogy a felelőtlen ígéretek korszaka lejárt. A szocialisták a jobboldal populista ígéretversenyével szemben, olyan programot alakított ki, melynek garanciáját az EU-ból érkező milliárdok képezik. 2007 és 2013 között várhatóan 7000 milliárd forint fejlesztési pénz érkezik Magyarországra. A magyar szocialisták győzelme – véleménye szerint – elősegíti a régió stabilitásának megőrzését és biztosítja a hosszú távú fejlődést Magyarország számára. A baloldal sikere ösztönzőleg hat és példát ad a környező államokban választásokra készülő testvérpártoknak is. A közelgő cseh, szlovák és osztrák választásokra utalva Schulz reményének adott hangot, hogy ezekben az országokban is képesek lesznek összefogni a baloldal erői.

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője kiemelte, hogy az Új Magyarország program és Gyurcsány Ferenc kormánya általános elismerésnek örvend az európai képviselők körében.

– A választók azt a pártot támogatták, amelyik felelős, hosszú távú fejlesztési programot, átfogó reformokat és nyugodt közéletet kínált nekik – mondta Tabajdi.

Szóljon hozzá!