ZETApress

hírportál

Konyira emlékeztünk

Gyertya égett délelőtt a Paulay Ede utcai a Vista Rendezvényközpontban Várkonyi László fényképe előtt, ahol társa, Klein Dávid sajtótájékoztatót tartott a csapatot ért lavinabalesetről. Jövőre újra megpróbálja a csúcstámadást ? mondta el egy tévériporter kérdésére.

Miért nem működött a sörös palackban lévő jeladó a hó alatt, s miért nem vezette Konyi nyomára a kutatókat? ? kérdeztem. Dávid elmondta, hogy ilyen csak az egyik palackban volt, s ez épp nem volt náluk a tragikus eset bekövetkeztekor. Ha náluk lett volna, sem jelzett volna semmit, mert aprócska eleme nem bírta volna az állandó működést, ezért csak akkor kapcsolták be egy-két percre, amikor a helyzetüket akarták a rekordkísérlet miatt épp hitelesíttetni.

A jégfal leszakadásakor legalább egy tucat ember volt a közelükben egy 20-30 méteres körzetben. Mégsem a zsúfoltság, a terhelés okozta a tragédiát, hiszen az ominózus falat mindannyian elkerülték, s mellette haladtak el. A mentés sikertelensége miatt sem hibáztat senkit. A tragikusan végződött Dreher 24 Everest Expedícióról hazatérve tegnap a Szemlőhegyi barlangnál emlékezett meg barátjáról, míg a családot ma délután látogatja meg.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Visszatérés a hegyekbe | ZETApress
  2. Szavazásról a hegycsúcsra | ZETApress

Szóljon hozzá!