ZETApress

hírportál

Köszönet a munkádért!

A kormányfő megköszönte Kovács László európai biztosi munkáját. Bajnai Gordon mai munkatalálkozójukon köszönetet mondott az Európai Bizottság leköszönő adó- és vámügyi biztosának az elmúlt években végzett munkájáért. ? A magyar biztos sikeresen, nemzetközi elismerésre méltó módon látta el az Unió egyik fontos tisztségét az elmúlt 5 évben ? fogalmazott a miniszterelnök.

A miniszterelnök elismeréssel szólt Kovács László kezdeményező szerepéről, amellyel fontos részt vállalt a társasági adózás és a jövedéki adók átalakításában, és amelynek kulcsszerepe volt az adócsalás elleni összeurópai fellépésben. Kovács uniós biztosként hozzájárult az egységes belső piac megerősítéséhez, szakmai javaslatai pedig fokozták a közösség versenyképességét.

A kormányfő a találkozón úgy értékelte: a leköszönő magyar biztos az adóhatóságok közötti együttműködés szorgalmazásával összehangoltabb adópolitikát és egységesebb adórendszert hagy utódjára, a vámpolitika területén végzett munkája pedig összességében egyszerűbb, biztonságosabb rendszert eredményezett. Az uniós vámszolgálat munkája így hatékonyabb, gyorsabb és olcsóbb lett.

Kovács László teljesítményének eredménye nem pusztán Magyarország, hanem az Európai Unió valamennyi tagállamának 500 millió polgárának életére van hatással. Az évek alatt megszerzett szakmai tudása, nemzetközi tekintélye minden bizonnyal a továbbiakban is Magyarország javára válik majd ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!