ZETApress

hírportál

Mozgásfesztivál a Millenárison

Image0008A város szívében, kulturált környezetet, szakértő segítőket, az együtt mozgás örömét kínáljuk mindenkinek. Mindezekért rendezzük meg a Coca-Cola Testébresztő XI. Női Mozgásfesztivált, amelyre ez évben jövő vasárnap 10 és 16 óra között kerül sor a Millenáris Parkban ? tudtuk meg Dobor Dezső sajtófőnöktől.

Célunk, hogy a mozgást sportolói passzióként távolról szemlélő hölgyekben ? kortól függetlenül ? kedvet ébresszünk a mozgás, az aktív életmód iránt. Ezért nekik és rajtuk kívül azoknak is, akik szeretnek mozogni, sportolni alkalmat teremtünk arra, hogy kipróbálhassák magukat olyan sportjátékokban, amelyekre eddig nem volt lehetőségük.

Fontos, hogy a nő, az legyen NŐ. Akkor is, ha sikeres. A női szerepet nemcsak a szokásos konyha-fakanál, gyerek-nevelés, házimunka-rabszolga és egyéb párosok jelentik, hanem ez a szerep egy életstílus, egy emberközpontúság, egy családi életmód karmesterség. A karmester példakép, minta a család minden tagja előtt. A női karmester jó erőben kell, legyen. Csak egészséges lehet, ehhez rendszeresen edzenie is szükséges ? üzeni Monspart Sarolta, a fesztivál fővédnöke, a nők aktív életmódjának küldetéstudatos szószólója a hölgyeknek, és üzenjük vele együtt mi is.

A mozgásfesztivál kiemelt vendégei a rendszeres testmozgás elkötelezett hívei: Monspart Sarolta fővédnök, a világbajnok aerobikos Pécsi Sasok, valamint a Madách Musical Tánciskola tanárai és növendékei. A hazánkban egyedülálló fesztivál programjába mindig próbálunk valami újat belecsempészni. Idén sincs ez másképp, érdemes áttanulmányozni az eddigieknél még nyüzsgőbb és színesebb mozgásformákat.

Csak nőknek, a leánykáktól a szép-korúakig!

Nincs még egy ilyen rendezvény, ahol a nők ennyi mozgásformát próbálhatnak ki. A fesztivál változatos programja több mint hatvan sportjátéknak és az egészségmegőrző, wellness programoknak köszönhető. A kipróbálható mozgásformák és sporteszközök listája terjedelmes, egyaránt megtalálhatóak közöttük hagyományos és új-keletű, népszerű játékok.

Vannak játékok, amelyeket, már gyerekkorunktól jól ismerünk, és szívesen töltjük szabadidőnket velük. Léteznek azonban olyanok is, amelyeknek még a nevét sem hallottuk. A fesztivál keretén belül ezekkel is megismerkedhetnek, sőt ki is próbálhatják a résztvevők.

Image0006Aerobik és fitnesz órák a színpadnál: a Fitnesz Pontban egész nap zajlanak a különféle aerobik órák, melyek fő koordinátorai a hatszoros világbajnok Pécsi Sasok, a kiemelt előadók között szerepel Varró Gyula és Tatarek Rezső, a magyar és a nemzetközi fitnesz élet ismert személyiségei.

Táncőrület a Tánc Gödörben: a Madách Musical Tánciskola növendékei közreműködésével, és tanárai irányításával táncórákat vehetnek az érdeklődők. A sportjátékok közül természetesen nem hiányozhat a gumiasztal, ugrólabda, fit-ball, mini ping-pong, rocketball, darts, célbarúgás foci- és rögbilabdával, célbadobás, bocsa, pelota játék, frizbi, petanque, kosárra dobás, lengőteke, asztalitenisz, intercross, softball, íjászat, floorball, golf, szivacs kézilabda, parktollaslabda sem.

Mozgásos vidámságok: ügyességi és sorversenyek, hulahopp, 3D kerék, egyensúly-gyakorlatok, gerinctorna, nordic walking, kangoo jump, népi játékok, gólyalábazás, egy perces gyorsasági kötélugrás, triski, flingó, kötélhúzás, teniszlabda szedés, roller, jóga, hanyattbringa, squap játék, hastánc, dekázás, pedalló, óriás sítalp, forgó tenisz, juggle racket, tenyérlabda, strandjáték, céltollas, zsinórlabda.

Nordic Walking: napjaink egyik leghatásosabb mozgásos őrülete. Szövetségünk egyik kiemelt mozgásformáját a Mozgásfesztivál hölgyvendégei is kipróbálhatják, hiszen szakképzett instruktoraink folyamatosan tíz helyszínen, összesen száz pár bottal várják a villámtanfolyamra jelentkezőket egy-egy kedvcsináló minitúrára.

Mit csinálhat az, aki nem csak mozogni vágyik? Fittségi állapotfelméréseken, szaktanácsadásokon, bemutatókon, előadásokon vehet részt: masszázs; harmóniával az Egészséges Életért Egyesület egészségügyi állapotfelmérése; AVON kozmetikai tanácsadás; a magnapress mágnesterápiás orvosi eszköz bemutatása; MBT: instabil terápiás- és sporteszköz bemutatása, kipróbálása, amely 3 dimenzióban működve helyezi vissza használóját a természetes környezetbe; fittségi mérések; az Esélyek Háza Hálózat programjaival való ismerkedés és az Újbuda 60+ program.

Gyermekprogramok: ismét gondoltunk a fiatalabbakra is, a gyerekeket ügyességi és sorversenyek, labda-és logikai játékok várják. A sportágak kipróbálása mindenki számára ingyenes. Ezen felül 1300 forint/fő nevezési díjért, a rendezvénynap pólójában a fesztivál versenyrendszerében is részt lehet venni, ahol négy kategóriában (12 év alatt, 12-25, 26-44, és 45 év felettiek) kerül sor az első három helyezett díjazására. Akikre számíthatunk: névadó támogatónk a Coca-Cola Magyarország Testébresztő Program.

Szóljon hozzá!