ZETApress

hírportál

Keressük Az év gyógyszerészét

RocheMeghirdették Az év gyógyszerésze-pályázatot, az érdeklődők április 30-án, szerdáig jelölhetik kedvenc gyógyszerészüket a verseny honlapján ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Sofitel Hotel Budapestben.

A pályázók közül a szakmai és a közönségszavazatok alapján tíz-tíz gyógyszerész kap felkérést a pályázat megírására, előre meghatározott témakörökben ? mondta el Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége (MOSZ) elnöke a mai kampányindítóján. A pályázat kiírói olyan gyógyszerészeket kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutatnak kiemelkedő szakmai teljesítményükkel, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletükkel a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben.

A pályázat célja országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni Az év gyógyszerésze-díjat elnyert gyógyszerész munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét. A pályázatokat anonim módon bírálják el a szakmai zsűri tagjai: Mikola Bálint, a MOSZ elnöke, Samu Antal, a MOSZ alelnöke, Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerész-tudományi Társaság elnöke ? akit Dr. Rádóczyné Dr. Kovács Zsuzsa, a társaság elnökségi tanácsadója képviselt a délelőtti sajtótájékoztatón ? és Szabó Sándor, a Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerész-tudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara ? a Roche Magyarország Kft. támogatásával ? már 4. alkalommal hirdeti meg pályázatát Az év gyógyszerésze cím elnyerésére. A fő- és a különdíjat a Gyógyszerészek XXIII. Országos Kongresszusán októberben adják át Siófokon. Ez utóbbi díj egy hónapos Amerikai Egyesült államokbeli tanulmányút lesz a pályázatot szervező Nero Solution Kft. jóvoltából.

Szóljon hozzá!