ZETApress

hírportál

Küldj egy mesét ajándékba!

Webes olvasásLátogatási tilalom alatt is gyógyít a mese. Az előrejelzések szerint hamarosan itt az influenzaszezon, ígynagy valószínűséggel egyre több kórházban rendelnek majd el látogatási tilalmat. A beteg gyerekeknek ilyenkor még nehezebben telnek az amúgy is hosszú kórházi napok, hiszen szeretteiket hosszú ideig nélkülözniük kell.

A K&H gyógyvarázs és önkéntes mesedoktorai jóvoltából azonban a mese gyógyító ereje ilyenkor is eljut a kórházakba, hiszen a weben keresztül küldött mesék a látogatási tilalom ideje alatt is örömet csempésznek a kis betegek hétköznapjaiba ? tudtuk meg pete Renátától. Influenzában világszerte évente átlagosan a népesség 10%-a betegszik meg ? különösen veszélyeztetettek az idősek, a krónikus betegek, a várandósok és a gyermekek. A fertőzés a közösségbe járó (óvoda, iskola) gyermekek között terjed leggyorsabban, járvány idején általában 3 gyermek közül 1 megfertőződik. Mivel a vírus gyorsan terjed, a kiskorúak családtagjai is nagyobb valószínűséggel kapják el a betegséget.

Ennek következtében a kórházak gyorsan megtelnek az influenzásokkal, és a betegség továbbterjedését megelőzendő a kórházak látogatási tilalmat rendelnek el. Az ilyenkor kórházba kerülő gyerekek mindennapjait tehát nemcsak az idegen környezet, a rossz közérzet, de még szeretteik hiánya is megnehezíti. A K&H gyógyvarázs program a mese jótékony hatását segítségül hívva könnyíti meg a gyermekek kórházi tartózkodását.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program ? amelynek keretében a tavalyi év folyamán 4800 meseolvasás valósult meg az ország 39 kórházában ? 2013 decemberében webes meseolvasással bővült. Az új programelem lényege, hogy a mesék gyógyító ereje immár a weben keresztül is hathat, hiszen bármi beküldheti kedvenc mesését, ami a K&H gyógyvarázs YouTube csatornán jut el a beteg gyerekekhez. A webes meseolvasás segítségével a mese akár óriási hóesés, elzárt utak és látogatási tilalom esetén is eljut a kis betegekhez.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben kezdeményezést azért indítottuk, hogy a mese gyógyító ereje idő- és térbeli határok nélkül eljuthasson az országban minél több beteg gyerekhez ? mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. ? A kezdeményezés rendkívül sikeres volt, az eddig feltöltött 60 mesevideót mostanáig közel 6600 alkalommal nézték meg a kórházban lévő beteg gyerekek. A program most ismét nagyon aktuálissá vált, hiszen nem engedi, hogy a látogatási tilalom gátat szabjon a gyógyító mesék áradatának.

A programhoz csatlakozó húsz kórház gyermekosztályán a kis betegek bármikor bekapcsolhatják a számítógépet, és megnézhetik a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján a számukra legkedvesebb történeteket. Mindenkit bátorítok tehát arra, hogy gondoljon, kórházi ágyban fekvő gyerekekre, és egy saját mesevideó elkészítésével járuljon hozzá gyógyulásukhoz! A program révén azok a hozzátartozók, akik a látogatási tilalom miatt nem tudnak bemenni a kis beteghez, videón keresztül is elmondhatják a kicsi kedvenc történetét. Így, bár nem foghatják meg egymás kezét, a gyógyító szó elér hozzá a képernyőn keresztül.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben programhoz bárki csatlakozhat, mindössze annyit kell tennie, hogy egy videó rögzítésére alkalmas berendezéssel felveszi, amint kedvenc meséjét mondja el a beteg gyerekeknek, majd a kész felvételt egy rövid regisztráció után feltölti a KH gyógyvarázs.hu oldalra. A legjobb mesevideókat bárki megtekintheti a K&H gyógyvarázs YouTube csatornáján.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gyerekek a kórházakban | ZETApress

Szóljon hozzá!