ZETApress

hírportál

Józsefvárosi egészségvédelem

Prof. Dr. Rihmer ZoltánBőrdaganatok és megelőzésük címmel Dr. Simola Margit, a JESZ Bőrgyógyászat osztályvezető főorvosa tart előadást február 4-én, kedden ? a Rák Világnapján ? 14 órakor a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, belépés ingyenes! ? tudtuk meg Vörös Éva PR menedzsertől.

A Józsefvárosi Szabadegyetemen február 20-án, csütörtökön 15 órakor Prof. Dr. Rihmer Zoltán pszichiáter, Széchenyi-díjas címzetes egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Klinikai és Kutatási Mentálhigiénés Osztályának tudományos igazgatója Lelki vívódásaink, stressz, tragikus körülmények című előadását hallgathatjuk a József körút 70-ben.

Az orvosi értelemben vett depresszió nem azonos a mindennapi életben gyakran tapasztalható és a külső (családi, munkahelyi, stb.) tényezők által kiváltott és indokolt szomorúsággal, elkeseredettséggel. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezen nemkívánatos, negatív élet-események (divatos szóval stresszorok) az arra hajlamos embereknél depressziót provokálhatnak és ilyenkor már szakszerű orvosi, pszichológusi segítség szükséges. A nem kezelt depressziónak számos szövődménye van, mint pl. másodlagos alkohol-, vagy drogbetegség, munkahely elvesztése, családok széthullása, és a legtragikusabb: az öngyilkosság. Az orvosi értelemben vett depresszió tehát gyógyítható és az eredményes kezelés a visszanyert életörömön kívül megelőzi a fentebb említett szövődményeket is.

Szóljon hozzá!