ZETApress

hírportál

Szerelemfesztivál az EFOTT-on

2500 fesztiválozó állt ki a biztonságos szeretkezés mellett ? tudtuk meg Jónás Petrától. Az EFOTT-osok bevállalósak, de ugyanakkor felelősségteljesek is egyaránt. Az idei fesztiválon a Durex a Szerelemfal segítségével hívta fel a figyelmet a védekezés fontosságára, melyről még ilyenkor sem szabad megfeledkezni.

A Durex az idei EFOTT négy napja alatt nyolcezer óvszer csomagot osztott szét, mellyel arra ösztönözte a fesztiválozókat, hogy minden helyzetben, még a felhőtlen szórakozás ideje alatt is felelősségteljesen és biztonságosan éljenek szexuális életet. A csomagban az óvszer mellett a fiatalok egy Én is a biztonságos szex mellé állok! felirattal ellátott karszalagot is találtak, melyet később a Durex Szerelemfalra tűzhettek fel ? ezzel is példát mutatva a világnak, hogy ők igenis ügyelnek egészségük megőrzésére és a fesztivál ideje alatt bekövetkező szexuális együttlétük során is védekeztek. A fesztivál ideje alatt összesen 2500 darab szalag került fel a Durex Szerelemfalra.

A Durex Szerelemfallal az volt a célunk, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy a védekezésről semmilyen helyzetben ne feledkezzenek meg. Még egy fesztiválon, egy buliban, vagy egy táborozás alkalmával sem, amikor a kalandvágy hajtja őket, és így a szokásosnál is könnyebben kerülhetnek intim helyzetbe. Fontos, hogy legyenek mindig felkészülve, használjanak óvszert, és legyenek a kellő szexuális ismeretek birtokában ? mondta Berta Kata, a Durex márkamenedzsere.

Az ilyen és ehhez hasonló figyelemfelhívó kezdeményezésekre pedig hazánkban is szükség van. A Durex Nemzetközi Szexuális Jóléti Kutatásából származik ugyanis az a megdöbbentő adat, miszerint a hazai válaszadók kétharmada (64%) egyáltalán nem védekezett HIV/AIDS, vagy egyéb nemi úton terjedő megbetegedések ellen szüzessége elvesztésekor. (A kutatást a Harris Interactive végezte 35 országban 2011. szeptember 6-a és október 3-a között. A kutatáson a 36 országból összesen 29 ezer 18 év feletti felnőtt vett részt.)

Ez sajnos a későbbiekben sem mutat jelentős javulást, hiszen annak ellenére hogy a válaszadók 94%-a azt állítja, hogy tudja, miképp védekezzen a nemi úton terjedő betegségek ellen, csupán 8%-uk alkalmazza is ezt a tudást minden együttlét során. A védekezés elmulasztásának fő okaként a válaszadók 24%-a állítja, hogy az óvszer hiánya miatt nem védekezett. Ez pedig fokozottan igaz lehet egy fesztivál alkalmával.

Bízunk benne, hogy a Durex Szerelemfal segítségével és a nyolcezer darab óvszer kiosztásával némileg sikerült a fesztiválozókat felelősségteljesebb hozzáállásra ösztönöznünk, melyet nem csupán a fesztivál ideje alatt tartanak majd szem előtt, hanem a jövőben is e szerint élik majd szexuális életüket, ami pedig hosszú távon egy tudatosabb fiatal generáció létrejöttét eredményezheti ? tette hozzá Berta Kata.

Szóljon hozzá!