ZETApress

hírportál

Gyermeknap a Gyermekkórházban

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány gyermeknapot tartott a Heim Pál Gyermekkórházban. A rendezvény célja az volt, hogy egy napra feledtessék a gyógyulóban lévő gyermekekkel a kórházi kezelést és a betegségeket. Bohócok, bűvészek, Darth Vader, buborék fújó, és Kocsis Tibor énekes szórakoztatta a kicsiket és nagyokat ? tudtuk meg Matykó Noémitől.

Közel 200 gyermek vett részt tegnap délután a Heim Pál Gyermekkórház gyereknapi rendezvényén, amit az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány szervezett. ? Minden évben rendezünk ilyen eseményeket, mert tudjuk, milyen sokat jelent a gyerekeknek a sok kórházban töltött nap után egy-egy felhőtlen délután, amikor végre megfeledkezhetnek a betegségről, vizsgálatokról, a kórházi környezetről. Ilyenkor felhőtlenül játszanak, és ugyanúgy rosszalkodnak, mint egészséges társaik! ? mondta Fodor Zsuzsa, az Alapítvány elnöke.

Az eseményt Darth Wader és az 501-es légió műsora indította, majd Kocsis Tibor énekelt a gyerekeknek. Voltak arcfestők, buborék fújók, lufihajtogatók, bohócok és bűvészek, így a kicsik és nagyok egyaránt felhőtlenül szórakozhattak. Akik nem tudtak részt venni az udvari közös programokon, azokat Kocsis Tibi, Darth Vader és a bohócok külön, a kórtermekben látogatták meg.

A jókedvnek, nevetésnek nem csak a lélekre van jó hatása, hanem ? ahogyan azt már több kutatás is igazolta ? kimutatható fizikai befolyással is bír a szervezetre. A nevetés hatására csökken a szervezetben a stressz és a feszültség hormonok, a nevetés erősíti az immunrendszert, és fájdalomcsillapító hatása is van. Ezért is kiemelten fontos, hogy a gyermekek gyógyítása során ne csak a fizikai kezelésre figyeljünk, hanem fokozottan ügyeljünk a kicsik lelki egészségére is. Az eseményt a Danone nagylelkű felajánlásával, a Mosolygó Kórház Alapítvány pedig önkénteseivel támogatta.

Szóljon hozzá!