ZETApress

hírportál

Hidegkezelés Tatán

Hidegterápiás készülékkel gazdagodott a Tatai Edzőtábor. Az olimpiai sportolók felkészülését, edzésmunkáját, regenerálódását segítő, a sportsérülések gyors gyógyítására alkalmas Cryofos hideg-sokkterápiás készülékkel orvosolhatják mostantól a sportsérüléseket a Nemzeti Sportközpontok kezelésében lévő Tatai Edzőtáborban.

A szerkezet az alkalmazás területén a fájdalom gyors, spontán csökkenéséhez, valamint izom ellazuláshoz vezet. Jól alkalmazható rándulások, vérömlenyek, ödémák, friss műtéti hegek és egyéb sportsérülések esetében is. Az ötmillió forintértékű műszer alkalmazását a mai sajtótájékoztatón elsőként Vérten Orsolya kézilabdázó próbálta ki.

A hordozható készülék mínusz 72 fokos szárazjeget porlaszt a kezelt felületre. A hősokk 20-30 másodperc alatt mélységi értágulatot okoz. A hidegterápia ellazítja az izmokat, s emellett megfékezi a gyulladást okozó enzimeket is.

A mozgást gátló, fájdalmakat lecsökkentő gépet a forgalmazó cég marketing vezetőjétől Tompa Andor, a Tatai Edzőtábor vezetője, és Keszthelyi Péter, a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója vette át. A szakorvosi tájékoztatón Téglássy György, a Sportkórház főorvosa, a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat vezetője elmondta: a készülék kimutathatóan lerövidíti a regenerációs időt, s ez a segítségnyújtás hatékonyságát jelentősen megnöveli. ? A mai átadási ceremóniával egybekötött bemutatón részt vettek az ökölvívó, a karate, a judo, a kézilabda és az atlétikai szövetség edzőtáborban tartózkodó képviselői is.

Szóljon hozzá!