ZETApress

hírportál

Mentőben is biztonságban

A Generali a mentőszolgálat biztosítója. A magyarországi mentők nap mint nap tanúsított emberfeletti munkája nélkül elképzelhetetlen lenne, hogy a sérültek, betegek a lehető leghamarabb megfelelő egészségügyi ellátást kapjanak hazánkban.

Természetes, hogy egy ilyen feszített munkatempó során bekövetkezhetnek kisebb-nagyobb balesetek és hibák is, melyek személyi sérülést vagy dologi kárt okozhatnak. Idén a Generali-Providencia nyerte el az Országos Mentőszolgálat 2011-es évre szóló egészségügyi felelősségbiztosításának lehetőségét, így mostantól a biztosító téríti meg ezeket a károkat.

A közbeszerzési pályázaton elnyert biztosítási szolgáltatás szerint a Generali megtéríti a kárt, ha a mentőszemélyzet tagjai munkájuk során személyi sérülést vagy dologi kárt okoznának. A mentőszolgálat a biztosítási pályázatot az OMSZ alkalmazásában álló több mint négyezer orvos és egészségügyi személyzet felelősségbiztosítására írta ki. Az átlagosan évi 530 ezer mentési eseményt a Generali 18,6 millió forintos díj ellenében biztosítja.

A jelenlegi biztosítási szerződés a mentési, betegszállítási és ügyeleti tevékenységekre terjed ki. Tehát ha valaki bizonyíthatóan a mentődolgozók miatt szenved egészségkárosodást, vagy dologi kárt, a biztosító kártérítést fizet, melyhez önrészt sem szükséges fizetnie a mentőszolgálatnak.

A biztosítás ugyanakkor védi a mentőket is: ha betegellátás közben ? például egy közúti balesetnél ? megsérül a mentődolgozó, az munkahelyi balesetnek minősül és a kártérítést a Generali biztosító állja az OMSZ helyett. A biztosítás az egész ország területére kiterjed, sőt, ha külföldről kell Magyarországra szállítani a beteget, akkor a világ összes országára is.

A Generali nem új szereplő az egészségügyi felelősségbiztosítás piacán, ügyfelei között több száz orvosi rendelő, járó- és fekvőbeteget ellátó intézet van, de lehet biztosítást kötni természetgyógyászati tevékenységekre is. A Generali elkötelezett az egészségügy támogatása iránt. A társadalmi felelősségvállalás jegyében tavaly mobil EEG-készüléket adományozott a Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályának, korábban pedig százmillió forintértékben kilenc új mentőautót adományozott az Országos Mentőszolgálatnak.

Szóljon hozzá!