ZETApress

hírportál

Sztárok a daganatos gyermekekért

A Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) program kilenc éve segíti a daganatos betegségben szenvedő gyermekek rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozását, amelyet ez idő során összesen 227 millió forinttal támogatott ? tudtuk meg Steiner Gábortól.

Ez az összeg mintegy kétezer daganatos beteg gyermek kezelését és utógondozását végző kilenc magyarországi onkológiai és rehabilitációs központ orvosainak munkáját segítette. Az idén július 5-e és augusztus 15-e között megrendezett támogató program keretében több mint 16 millió forint gyűlt össze, amelyet a Bakonybéli Rehabilitációs és Oktatási Centrum felépítésére fordítanak.

A TEGY program részeként a közelmúltban először két magyar világbajnok, Erdei Zsolt és Talmácsi Gábor Csisztu Zsuzsa kíséretében kereste fel a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát, majd Tóth Gabi és Molnár Ferenc Caramel látogatta meg az ott kezelt daganatos beteg gyerekeket. Szentpéteri Csilla zongoraművésznő és Várkonyi Andrea, a tv2 műsorvezetője pedig az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermek Haematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán tett látogatást. A programot Csisztu Zsuzsán és Szentpéteri Csillán kívül tiszteletbeli nagykövetként támogatja Pásztory Dóra, DJ Dominique, azaz Várkonyi Attila, KIKI, azaz Patkó Béla, Rókusfalvy Pál, valamint Egerszegi Krisztina is.

Időközben lezajlott a Danon Kft. által támogatott program idei záróeseménye is a Millenárison, ahol átadták az összegyűlt támogatást az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesület számára. A jótékonysági tévégála során tett nézői támogatási felajánlásokat pedig részben a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjának elősegítésére, részben a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat tagintézményeinek korszerűsítésére, és a klinikai táplálkozási program megvalósítására használják fel.

Szóljon hozzá!