ZETApress

hírportál

Semmelweis Nap Sárváron

Kitüntetetteket köszöntöttek Semmelweis Napon a megújuló Sárvári Kórházban. Az Önkormányzati Kórház Sárvár valamennyi dolgozóját köszöntik a mai Semmelweis Napon, külön kiemelve az önkormányzati kitüntetésben részesült dolgozókat.

A kórház vezetői ezzel a rendezvénnyel kívánják megköszönni valamennyi munkatársuknak az elkötelezett munkát, kitartást és a megújuló struktúrához történő alkalmazkodást. Az eseményen természetesen az európai uniós támogatással megvalósuló térségi rehabilitációs központ fejlesztése is szóba került.

A magyar egészségügy minden év július elsején ünnepel. Ennek alkalmából Sárvár Város Önkormányzata június 30-án önkormányzati kitüntetéseket adott át a Sárvári Kórház dolgozóinak, akik több évtizedes munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy az intézmény betegeinek mindennapos ellátását biztosítsák, testüket-lelküket gyógyítsák, ápolják.

A kórházban ma tartják a Semmelweis Napot, amikor természetesen nemcsak a kitüntetetteket, hanem a kórház valamennyi dolgozóját köszöntik. Az ünneplés apropóját az adja, hogy a sárvári kórház jelentős átalakuláson megy keresztül, ami nem valósulhatna meg a szakma és az intézmény iránt elkötelezett munkatársak nélkül.

A kórházfejlesztés a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében valósul meg, melyhez 791 millió forinttámogatást nyújt az Európai Unió és a Magyar Állam. A fejlesztésnek köszönhetően a sárvári kórház a régióban is egyedülálló profilú rehabilitációs szolgáltatást nyújt majd a rászorulóknak. A sárvári önkormányzati kórház teljes korszerűsítésével és egy új épületszárny kialakításával egy regionális szerepkörű komplex rehabilitációs központ jön létre 92 ággyal.

A tavaly júliusi alapkőletétel óta jól halad az építkezés a kórház területén. Építészetileg két jól elkülöníthető részre lehet bontani a beruházást: a csaknem ezerötszáz négyzetméteres nyugati szárnyban ? az egykori sebészet területén ? az ütemterv szerint februárban már megtörtént a műszaki átadás. Ehhez kapcsolódik az ezerhatszáz négyzetméteres új rehabilitációs tömb.

A kórház főbejárata, illetve a felújított épület közötti részt már összekapcsolták a komplexum többi részével, a régi és az új részt összekötő folyosó, valamint az új háromemeletes tömb létrehozásával. Az új tömb műszaki átadására júniusban került sor, a szükséges eszközbeszerzések után várhatóan a nyár végén kerülhet sor az ünnepi átadásra.

Az esemény a kitüntettek bemutatásával kezdődik. Szegedi Kőrös Gáspár Érdeméremben részesült Dr. Vitai M. Erzsébet, Bakos Jánosné, Farkas Tiborné. Szintén a Semmelweis Napon köszöntik Bartáné Rózsa Katalin ápolási igazgatót, aki márciusban Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Egészségügyi Tagozata kitüntetést kapott, valamint Ható Erikát, Takács Katalint, Varga Árpádot, Varga Zsuzsát és Bakó Zsuzsát, akik kiemelkedő vizsgájukért könyvutalvány jutalomban részesültek.

Ezután a vendégek tájékoztatást kapnak a kórházi fejlesztésről és az intézményt érintő aktuális kérdésekről. Természetesen a kötetlen beszélgetés és eszmecsere mellé jól fognak esni az erre a napra készített finom ételek és frissítő italok ? tudatta Nagy Ákos, VM.komm.

Szóljon hozzá!