ZETApress

hírportál

Lovasok Fóton

A Magyar Lovas-terápia Szövetség Díjlovasversenye és Lovas-terápiás Versenye, Nemzetközi Díjlovasverseny CDI*** és Nemzeti Díjlovasverseny CDN lesz szeptember 10-12-én Fóton, az NGYSZ Vörösmarty téri Lovas-terápiás Központjában.

A helyszín a Károlyi István Gyermekközpont területén áthajtva érhető el. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával immáron hatodik alakalommal kerül sor a rendezvényre. A tavalyi versenyre mintegy 110 fő sérült gyermek érkezett kísérőikkel együtt; míg a Díjlovasversenyre közel 90 lóval neveztek hazai és külföldi versenyzők.

Egyik legfontosabb célunk a szövetség munkáján keresztül a lovas-terápia és a lovassport minden ágának népszerűsítése, így az idei évben is megszervezzük az ép és a fogyatékkal élő lovasok versenyét. E rendezvény egyik célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsunk a sérült gyermekek és fiatalok számára, másrészt a lovas-terápiát, mint kiegészítő terápiás eljárást szeretnénk népszerűsíteni, és a benne rejlő fejlesztési lehetőségeket bemutatni. A Magyar Lovas-terápia Szövetség fontosnak tartja, hogy az egészséges és a gyógypedagógiai lovaglásban, valamint a hippo-terápiában résztvevő gyermekek együtt, párhuzamosan tudjanak szerepelni, versenyezni.

A Lovas-terápiás Verseny összdíjazása ezért tudatosan magasabb, mint a Díjlovasversenyé. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a pénzdíjjal szeretné támogatni a lovasterápiás versenyen sikeresen szereplő csapatokat, az őket felkészítő iskolákat és intézeteket, hogy szakmai munkájukat jobb feltételek között végezhessék. Nevezési határidő: augusztus 25.

A Magyar Lovas-terápia Szövetség célja a lovas-terápiával, mint komplex egészségügyi és pedagógiai célú prevencióval, habilitációval, és rehabilitációval foglalkozó intézmények és személyek országos szintű összefogása, a lovas-terápiával foglalkozó szakemberek képzése, továbbképzése ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

Az elmúlt években sikerült a lovas-terápiás munka hazai normáit, szabályait kidolgozni, úgy, hogy azok megfeleljenek a nemzetközi előírásoknak is. Szövetségünk életében fontos a nemzetközi kapcsolatok ápolása, így évente több alkalommal külföldi vendégek, előadók tartanak képzéseket a lovas-terapeutáknak. A Magyar Lovas-terápia Szövetség 1997-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovas-terapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje.

Az utóbbi években neves külföldi szakemberek és hazai oktatók bevonásával alakította ki a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves továbbképzési rendszerét és évente több alkalommal szervez tanfolyamot segítők, pszichológusok, és lovas edzők és oktatók számára is. Bővebb információ és a részletes versenykiírás a weboldalon található. A Magyar Lovas-terápia Szövetség címe: 1066 Budapest, Teréz krt.24.

Szóljon hozzá!