ZETApress

hírportál

Az OPNI véd és gyógyít továbbra is

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) menedzsmentje az utóbbi időben szárnyra kelt alaptalan híresztelések cáfolása, illetve az áldozatos munkát végző dolgozói érdekében közli, hogy az Intézet költségvetési intézményként történő megszűnéséig a betegellátás zavartalanul folyik, ambulanciáik teljes kapacitással, fekvőbeteg ellátásuk pedig jelenleg 411 ágyon fogadja a pácienseket, adta hírül főigazgatójuk és gazdasági igazgatójuk.

Az Intézet vagyonbiztonsága megfelelő, az átmeneti időszak szükséges teendőit főigazgatói és miniszteri megbízotti utasítások szabályozzák. Az Intézet őrzése megerősített szolgálattal történik. A megszűnéssel kapcsolatos intézeti-, alapítványi-, egyesületi-, illetve magántulajdon stb. mozgását, a készletek ki- és bevitelét az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézettel (EKI) egyeztetve, szabályos rendben bonyolítják.

Az OPNI-ban jelentősebb vagyon elleni bűncselekmény a struktúra átalakítás megindítását követően ? április elsejétől ? nem történt. Egy sikertelen betörési kísérlet, valamint egy számítógép konfiguráció eltűnése kapcsán az Intézet a rendőrségi feljelentést megtette. Az Intézet munkatársai eddig mindent megtettek, és a jövőben is megtesznek a kincstári vagyon védelme érdekében, fejeződik be a közlemény. Az említett megbízott gazdasági igazgatójuk miniszteri megbízottként tevékenykedik.

Szóljon hozzá!