ZETApress

hírportál

Ki marad majd pártában?

Új doki érkezett a faluba. A fiatal háziorvos még legényember volt. Meg is akadt rajta a lányok szeme. Kevés volt közöttük az értelmiségi, a fiatalember viszont diplomás feleséget akart. Ha már az egyetemen elmulasztotta a házasságkötést, legalább most akarta pótolni azt.

A fiatal tanárnő is magányos volt. Ő is elmulasztotta kiépíteni a tartós párkapcsolatot egyetemi évei alatt, inkább a vizsgákra koncentrált. Szívét most megdobogtatta az új orvos. Neki sem volt sok lehetősége magához való partnerre találni a faluban. Az érett férfiak mind nősek voltak, az ifjak meg zömében iskolázatlanok. Ezért is örült az új jövevénynek.

Az utcán mégsem szólíthatta le, ám a szerencse mellészegődött. Az új háziorvos felkereste az iskolát, hogy a gyerekek kötelező szűrővizsgálatát elvégezze. Beszédbe elegyedtek, s mivel kölcsönösen volt a vonzalom, randevút beszéltek meg. Bimbózó kapcsolatuk egyre inkább kivirult. Sajnos a lány hirtelen megbetegedett.

Nem volt súlyos a probléma, csak egy kezdődő mandulagyulladás. A doki felírta a szükséges antibiotikumot, és pár napra betegállományba vette, hogy el ne fertőzze tanítványait. Néhány nap múlva megszűnt a kór, s a gyógyult lány boldogan várta az újabb találkozást.

Sajnos meg kell szakítanunk a kapcsolatunkat, hervasztotta arcára a fiú a mosolyt. Az orvosi etikai kódex értelmében nem létesíthetek szexuális kapcsolatot a pácienseimmel, s te a legutóbbi kezeléskor azzá váltál. Igaz, hogy össze akartunk házasodni, igaz, hogy sok-sok közös gyereket akartunk, de ez a buta rendelet most magakadályozott ebben mindkettőnket.

A történet ma még fikció, de hónapokon belül valósággá is válhat. Az egészségügyi tárca tervezi, hogy az etikai kódexbe beleépíti a fenti passzust. Ez lesz csak az igazi beleavatkozás az orvosi gárda önrendelkezésébe, szexuális szabadságába! Ezzel sikerül majd hűbéressé ledegradálni az orvosi kart. Remélem, nem fogják hagyni, kiállnak majd az igazukért!

Nem csak orvos létesített kapcsolatot eddig sem a kezelt nőbeteggel, hanem a doktornők is a kezelt férfiakkal. Számos találkozásból házasság született, közülük azóta is sokan boldogan élnek. Miért fáj ez bárkinek is a minisztériumban? A betegek sem másodrendű állampolgárok, miért ne lehetnének egyenrangú társai gyógyítóiknak? A látszatra az ő érdekükben alkotott rendelet nem csak őket, de gyógyítóikat is megalázza!

Szóljon hozzá!