ZETApress

hírportál

Kórházfejlesztés Nógrádban

550 millió forintból fejlesztik a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház sürgősségi betegellátását. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével több, mint 550 millió forintból valósulhat meg a sürgősségi betegellátás korszerűsítése Salgótarjánban.

A beruházás támogatási szerződésének aláírásán Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára kiemelte: az európai uniós forrásoknak köszönhetően Magyarország 2007 és 2013 között 481 milliárd forintot fordíthat egészségügyi célú fejlesztésekre. Hozzátette: az uniós forrásból kiírt pályázatok nem csak ahhoz járulnak hozzá, hogy a régiókban minden beteg számára elérhető közelségbe kerüljön a magas színvonalú egészségügyi ellátás, hanem ahhoz is, hogy vonzóbb munkahelyek létesüljenek az orvosok és az egészségügyi dolgozók számára.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv a sürgősségi ellátás hatékonyságának és az ellátás minőségének növelését célzó pályázatai révén hazánkban 2011-ig 12 milliárd forintból 26 magyarországi kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá, melyek közül 9 már rendelkezik támogatási szerződéssel. Ezek egyike a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház, amely több mint 490 millió forint uniós támogatással, összesen közel 550 millió forintból fejlesztheti sürgősségi betegellátását.

A beruházásnak köszönhetően a salgótarjáni intézmény eleget tud majd tenni a súlyponti kórházként rá háruló sürgősségi ellátási kötelezettségeinek. A beruházás eredményeként megvalósul az integrált ügyeleti és sürgősségi ellátás, a korszerűen felújított és megfelelően felszerelt sürgősségi osztály a nap 24 órájában folyamatos, gyors, szervezett és hatékony ellátást biztosít majd a környék lakói számára.

Nógrád megyében eddig közel 800 alkalommal pályáztak sikeresen a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 54 milliárd forint uniós támogatásban részesült ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!